-->

25. september 2012

Lufthansa integrerer boardingkortet i Passbook


Skjermdump Lufthansa
Etter lanseringen av den nye Passbook-appen for iPhone, kan Lufthansapassasjerer nå få boardingkortet utstedt i riktig format, og levert via den nye tjenesten rett på iPhonen.


Når passasjerene har sjekket inn via mobilen, vil de motta boardingkortet rett på iPhonen og den lagres automatisk i den nye Passbook-appen. Det mobile boardingkortet vil også være tilgjengelig i såkalt off-line modus, det vil si at du ikke trenger å ha internettilgang for å hente fram opplysningene. Hvis det er mulighet for geolokasjon på flyplassen, vil boardingkortet automatisk komme fram i mobilen.
annonse


Ved utgangen av dette året har Lufthansa som mål å integrere flere funksjonaliteter i appen. Hvis for eksempel gaten endres, oppdateres informasjonen automatisk i appen og brukeren får beskjed om oppdateringene rett på skjermen.

Lufthansa er det første flyselskapet i verden som gjør tjenestene i Passbook tilgjengelig for sine kunder. Selskapet opererer fire ruter ut fra Oslo lufthavn Gardermoen, disse går til Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg og München

Også norske selskap ser på appen

Foto: Wikipedia
– Passbook på iPhone er noe vi absolutt synes er interessant. Vi har allerede begynt å se på hvordan den nye funksjonaliteten kan verdiøke vår iphoneapp, slik at reisen for Norwegians passasjerer kan bli enda bedre, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Informasjonssjef i SAS, Knut-Morten Johansen, forteller at selskapet også jobber med sin egen app-lansering, men at «Passbook» virker veldig spennende.

– Passbook er nylig lansert i samband med iOS6 oppdateringen, men vi har allerede sett på dokumentasjonen som vi har hatt tilgang til så langt. Basert på dette så ser det ikke ut til å være noen tekniske begrensninger for vår del. Det er imidlertid noen forhold rundt flybilletter som kommer inn under noen IATA-bestemmelser som vi ønsker å avklare blant annet.

- Vi anser Passbook som svært spennende siden gode innovative løsninger for enklere reiser er noe vi er særdeles opptatt av. Vi ser samtidig også fram til vår egen app-lansering senere i høst som vi også må få komme tilbake til, sa han til Side3 forrige uke.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart