-->

1. september 2012

Norwegian blir mer svensk

Foto: Norwegian
I et intervju med Aftenposten varsler Bjørn Kjos at Norwegian vil starte de første langdistanserutene i andre kvartal neste år. Men Stockholm, ikke Oslo, vil få nøkkelrollen.

Det betyr at billigturistene fra Norge i stor utstrekning må mellomlande på Arlanda før de kan kaste seg på Dreamlineren mot de østlige reisemål.
annonse

Langdistanseflyvninger med lavpris er det ingen andre flyselskap i verden som har fått til så langt, og Kjos mener det haster å komme i gang:

- Ser andre at vi lykkes, vil flere prøve seg. Ja, jeg vet at mange andre allerede er på vei med det samme som oss, uten at jeg vil si hvem det er, sier Kjos. I intervjuet med Aftenposten sier han at Norwegians første langdistanserute åpner andre kvartal neste år

– For rutene til og fra Asia vil den geografiske innfallsporten bli Stockholm. Her vil det skje en eksplosjon i antall reisende når bølgen av asiater som vil til Europa kommer. Her har vi bare sett begynnelsen. Det blir som hos oss. Før reiste vi kanskje en gang til Spania, nå reiser vi mange ganger i året, mener Kjos.

Men han lover at Oslo skal få sin del av direkterutene, og overfor Aftenposten snakker han mer enn varmt om reisemål vestover som New York, Miami, San Francisco, Los Angeles og Rio de Janeiro. Østover vil det bli ruter til Bangkok og trolig også byer i Kina.

Adm.dir Bjørn Kjos (Norwegian)
Kjos trekker dessuten selv frem muligheten for en rute fra Oslo til Vietnam som et eksempel må de mange spennende mulighetene det nye langtrekkende Boeing 787 Dreamliner-flyet vil gi.

–Vi vil se langdistanse direkteruter fra Oslo og andre byer i en helt annen grad enn vi har sett til nå. Mye av det som har skjedd med lavpriseksplosjonen i Europa vil skje på langruter på tvers av kontinentene, mener Norwegiansjefen.

Store planer
Langdistanserutene er første steg på de store planene Kjos har for sin baby. Han gjør det klart at Norwegians vekst kommer til å gjøre selskapet mindre norsk etter hvert.

- Med tiden vil denne langdistansedelen av vår virksomhet bli større, enormt mye større. Vi har lett for å binde oss opp i Skandinavia. Etter hvert skal vi kaste oss inn i en global idrett. Når vi starter i Bangkok - er det gitt at vi bare vil fly til Skandinavia? De største strømmene går jo andre steder - til London, Paris, Amsterdam og Berlin for eksempel. Jeg vil bli overrasket om Norwegian ikke flyr mellom punkter utenfor Norden i fremtiden, avslutter Kjos.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart