-->

2. september 2012

Oslofolk har oppdaget Rygge

Nærmere 50 direkteruter fra Rygge
Fire av fem reisende fra Moss lufthavn Rygge er fra Oslo og Akershus. Det skyldes at Østfoldnaboene nå har "oppdaget" flyplassen som bare ligger 45 minutters kjøretur fra hovedstaden.

1.667.000 mennesker fløy fra Moss lufthavn Rygge i fjor.
Fire av fem av dem kom fra andre steder enn Østfold, og aller flest kom fra Oslo- og Akershus-området.
annonse


60 prosent fra hovedstadsområdet Hele 60 prosent av passasjerene på Rygge kommer nå fra hovedstadsområdet. – Østfoldinger bruker flyplassen ekstremt mye, men vi er bare 270.000 mennesker her i fylket. Og vi er nødt til å bygge opp et volum, sier Pål F. Tandberg, adm.dir. ved Rygge sivile lufthavn.

Han opplyser at selskapet har brukt mye krefter og penger på å fortelle hovedstadsregionen om at det finnes en flyplass på Rygge. – Det må investeringer til for å endre reisevaner og budsjettet er nok høyere nå enn det vil være over tid. Vi må bevisstgjøre folk i Oslo og Akershus og det koster penger å drive med kampanjer i alle lokalaviser i Oslo-området, sier Tandberg.

Dette er rutetilbudet på Rygge

Første gang i pluss
Han kan nå for første gang fortelle om et positivt driftsresultat: I 2011 fikk selskapet et positivt driftsresultat på nesten 6,3 millioner kroner.

– Dette er vi glade for, men vi er ikke fornøyde ennå. Det tar jo tid dette med å bygge opp et trafikkvolum, sier Tandberg.

Resultatet før skatt er fremdeles negativt: minus 18, 5 millioner kroner. Dette er en klar forbedring i forhold til 2010: Da var resultatet før skatt på nesten 39 millioner kroner i minus.

En liten vekst i 2012
Tandberg tror på et noe bedre resultat i 2012 – uten at han forventer noen revolusjon. – Vi har hatt en svak vekst så langt, og forventer fortsatt noe vekst, men ikke så veldig stor. I 2011 hadde vi jo Norwegian, som forsvant. DAT har en betydelig lavere innenlandstrafikk enn det Norwegian hadde. Det som er positivt, er at Ryanair har kompensert for hele volumet som forsvant og mer enn det, sier Tandberg, til Moss-Avis


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart