-->

24. september 2012

SAS utsetter kredittkortgebyr


SAS utsetter kredittkortgebyret
SAS skulle fra oktober ha innført et kreditkortgebyr i Norden samt i seks europeiske land. I første omgang har SAS droppet Norden, mens gebyret innføres medio oktober på billetter solgt i Belgia, Nederland, Irland, Storbritannia, Sveits og Tyskland.

SAS markedsfører seg aktivt som et gebyrfritt flyselskap. Derfor kom det overraskende på mange, da selskapet i slutten av juli gjorde det kjent at de vil innføre gebyr for betaling av billetter med kredittkort. Gebyret skulle innføres i Norden, samt i seks andre land.
annonse


I Danmark skulle gebyret være på 1,8 prosent av billettens pris, mens Norge og Finland var tiltenkt en gebyrsats på 2,2 prosent av den samlede billettprisen. Derimot var reisende fra svenske flyplasser unntatt fra gebyret, på grunn av en særlovgivning i Sverige.

Etter at markedet fikk kjennskap til planene, har spesielt forretningskundene stilt spørsmålstegn ved ordningen. De forretningsreisende har gjennom mange år valgt å benytte kredittkortselskapenes reisekontoløsninger for betaling av flybilletter, nettopp på grunn av at SAS og andre flyselskap tar omkostningene for kundene.

SAS har antydet at de kunne være villige til å forhandle gebyrstørrelsen med sine storkunder.

Utsettes på ubestemt tid
Men noen forhandlinger blir det ikke med det første, for nå har selskapet valgt å utsette innføringen av kredittkortgebyret på det nordiske markedet.

- Vi kunne ikke, innenfor det planlagte tidsrommet, implementere en løsning som var enkel og oversiktlig for kundene, derfor har vi valgt å utsette implementeringen inntil videre. Det sier pressesjef Trine-Kromann Mikkelsen i SAS Danmark, til check-in.dk

Fra medio oktober blir det derimot gebyr på flybilletter solgt Belgia, Nederland, Irland, Storbritannia, Sveits og Tyskland, som er betalt med kredittkort.

Gebyrene gjelder i alle salgskanaler, og for å unngå et gebyr må betalingen skje kontant/ faktura, betaling med bankoverførsel, eller med debetkort som Visa Electron, Maestro, Visa Debit, MasterCard Debit.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart