-->

9. januar 2013

Blandete flyforventninger til 2013


Illustrasjonsfoto (Emirates)
Gravitasjonspunktet i global flyindustri er i ferd med å endre seg vesentlig, mener Capa. De spår at den nord-amerikanske dominansen kan ta slutt, mens bransjebladet Airlines Business og IATA er helt uenige og har stor tro på rekordresultater fra verdensdelen.

Den amerikanske dominansen i flyindustrin kan snart være over, i følge luftfarts-
konsulentbyrået CAPA.
annonse


De mener at Emirates, som var verdens tredje største flyselskap i 2012, kommer til å være det nest største ved slutten av inneværende år.

Hadde det ikke vært for konsollideringen mellom United og Continental ville sannsyligvis Emirates ha vært på toppen. CAPA rangerer flyselskapene etter kapasitet i form av tillgjengelkige setekilometer og lister de 50 største i verlden. Lufthansa, som er nummer seks på listen, er det høyest rankade europeiske flygselskapet, skriver Travelnews.se. De to neste plassene på listen tilhører også europeiske selskap, nemlig British Airways og Air France.

Men selv om flyselskap i Midt-Østen ekspanderer, har analytikere samtidig stor tro på nordamerikanske selskap - Airline Business skraiver at IATA tror nemlig på et overskudd på 3,4 milliarder dollar for disse selskapene. For flyselskap fra Midt-Østen er resultatsforventningene samlet sett vesentlig lavere - "kun" 1,1 milliard dollar er det forventet at disse selskapene skal levere etter endt 2013.

IATA mener videre at det ser bedre ut for europeisk flyindustri enn for kort tid siden; de har justert blodrøde tall til et nullresultat i 2013.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart