-->

9. januar 2013

Rekord på Oslo Lufthavn


Passasjerrekord på Gardermoen (OSL AS)
I 2012 reiste 22,1 millioner over Oslo Lufthavn. Det er 4,6 % eller 980 000 flere enn i 2011, og det høyeste antallet reisende over Oslo Lufthavn noensinne.


Veksten var størst på utlands rutene med en økning på over 680 000 reisende eller 6,1 %. Spesielt innen charter utland er veksten på hele 10,7 %.
annonse


På innlandstrafikken har vi i 2012 totalt sett en økning på 2,9 % eller i overkant av 290 000. Blant annet er trafikken mellom Oslo Lufthavn og Tromsø for første gang passert en million reisende, godt hjulpet av nordlysturisme.

Antall flybevegelser (avganger og landinger) i 2012 var 230 432. Dette er en økning på 3,1 %, og vi er nær en tangering av rekorden fra 2008.

For desember måned isolert ser vi en liten nedgang på innenlandstrafikk, men til gjengjeld en vekst på 11 % på utenlands charter. Dette vitner om at mange nordmenn nå velger å feire jul i varmere strøk.

Er flyene i rute til og fra Gardermoen?

- Veksten i 2012 skyldes både at nordmenn er svært glade i å reise, og at Norge er blitt mer attraktivt å reise til. I tillegg er kjøpekraften god i det norske innenriksmarkedet. Dette skaper en stor etterspørsel etter flyreiser, sier Adm. Direktør Nic. Nilsen.

- Det er spesielt gledelig å se at noen av de nye direkterutene til spennende destinasjoner er med å løfte trafikktallene over Oslo Lufthavn. Vi vokser jevnt og nærmer oss taket på hva vi kan håndtere med dagens infrastruktur. Vi jobber kontinuerlig med både tilpasninger av dagens terminal, og utbygging av ny terminal, slik at de reisende fortsatt skal få en god reiseopplevelse ved Oslo Lufthavn avslutter Nic. Nilsen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart