-->

13. januar 2013

Rygge øker kraftig på utlandet


Bak dette tallet skjuler det seg en kraftig økning i antall utenlandsreisende.
– Vi gleder oss over at stadig flere oppdager flyplassen. Det ser vi ikke minst på tallene for desember, sier administrerende direktør Pål Tandberg i Rygge Sivile lufthavn.
Bare i desember hadde flyplassen 113.000 passasjerer som reiste utenlands.
annonse


Det er hele 21 prosent mer enn i samme måned i 2011. Dette er også et resultat av at Norwegian er tilbake med tre ruter til Spania, skriver sa.no.

1.673.000 er tallet for utenlandstrafikken samlet i 2012. Det gir en økning på 11 prosent. Det som imidlertid på rutene til Stavanger, Bergen og Trondheim som svikten er stor.

Få reiste innenlands
Danish Air Transport (DAT) overtok etter Norwegian og hadde bare 59.000 passasjerer i fjor. Betydelig lavere enn det flyselskapet forventet ved åpningen i januar i fjor.

Norwegian hadde til sammenligning i 2010 nesten 300.000 reisende på innlandet.

– DAT jobber videre med tiltak for å få opp trafikken. Jeg tror det er mulig etter hvert som stadig flere innenfor et større geografisk område oppdager flyplassen på Rygge, hevder Pål Tandberg.

Flere nye ruter
Rutetilbudet blir stadig utvidet. Ryanair kommer i slutten av mars med fire nye ruter. I sommer blir det en ekstra avgang i uka til Tyrkia. Det kommer i tillegg til det øvrige charterprogrammet.

– Det aller meste er fastsatt, men jeg utelukker ikke at det kan komme enda mer i løpet av vårparten, sier Tandberg.

Ryanair øker med ytterligere ett basefly og vil ha seks fly stasjonert på Rygge. Det irske flyselskapet får om kort tid seks ny fly. Ett av disse skal ifølge Pål Tandberg være øremerket Moss lufthavn Rygge.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart