-->

9. februar 2013

Boeing varsler mulig forsinkelse på Norwegians første Dreamliner


Boeing varsler mulig forsinkelse på
Norwegians første Dreamliner (Norwegian)
Boeing har varslet om en mulig forsinkelse på leveransen av Norwegians første 787 Dreamliner som etter planen skal leveres i slutten av april. Også den neste leveransen i juni kan bli berørt. Det innebærer at Norwegian vil sikre erstatningsfly til rutene mellom New York og Bangkok når flygningene starter opp i månedsskiftet mai/juni.Norwegian vil på bakgrunn av denne nye informasjonen fra Boeing inngå avtale med et leasingselskap som kan operere langdistanserutene dersom Dreamlineren blir forsinket.
annonse


Boeing har ikke gitt noen ny leveransedato eller skriftlig bekreftelse på en eventuell forsinkelse. For å være på den sikre siden vil Norwegian likevel inngå avtale om innleie av langdistansefly for en periode på inntil tre måneder. Selskapet er i kontakt med flere europeiske selskaper som flyr langdistanse. Det er ikke avgjort hvilket selskap som i så fall skal operere rutene. Alle passasjerer som har bestilt billetter vil få mer detaljert informasjon om flygningene så snart dette er avklart.

- Jeg har stor forståelse for at kundene våre som har sett frem til å fly Dreamlineren de første ukene er skuffet over denne nye beskjeden. En eventuell forsinkelse er utenfor vår kontroll, og overfor alle våre passasjerer må vi sterkt beklage at Dreamlineren kanskje ikke er klar til oppstart. Vi skal imidlertid fly våre passasjerer direkte til og fra New York og Bangkok til tross for dette, og ellers gjøre det vi kan for at de skal få en god reise. Vi vil også gi kundene mulighet til å flytte reisen sin kostnadsfritt frem i tid, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Som en av Boeings største kunder i Europa forventer vi at flyprodusenten gjør alt som står i deres makt for å få flyene klare til leveranse så raskt som mulig, sier Kjos.

- Boeing beklager på det sterkeste situasjonen våre Dreamliner-kunder har kommet i. Vi vil holde tett kontakt med Norwegian, og vil arbeide med å få på plass de nødvendige flytillatelsene fra amerikanske luftfartsmyndigheter slik at leveransene kan skje i henhold til våre planer, heter det i en uttalelse fra Boeing.

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart