-->

10. februar 2013

Større fly mellom Oslo og Stord


DAT setter inn større fly mellom Oslo og Stord
Fra og med 1. mars settter DAT, Danish Air Transport, inn et større fly av typen ATR-72 på ruta mellom Oslo Gardermoen og Stord lufthavn. Flyet har 66 passasjerseter, mot dagens ATR-42 maskin som tar 42 passasjerer.


Grunnen til at DAT nå setter inn større fly er at pendlerflyene fra Stord til Oslo mandag morgen og fra Oslo til Stord torsdag ettermiddag er fullbooket lang tid i forveien.
annonse


I forbindelse med Eldfisk-prosjektet på Kværner Stord forventes det at trafikken over Stord lufthavn Sørstokken vil øke betydelig i de kommende månedene. DAT vurderer også å starta en ny flyrute fra Stord til Molde mandag morgen med retur torsdag ettermiddag. Denne ruta er tilpasset ansatte fra Kværner Stord som skal pendla og arbeide på Ormen Lange prosjektet på Aukra, opplyser lufthavnene på sine nettsider.

Flyr på egen regning og risiko
Denne uken ble det klart at DAT nå overtar all risiko med drift av ruta mellom Oslo og Stord.

I fjor brukte Sunnhordland lufthavn as, eierselskapet til Stord lufthavn, 4,2 millioner skattekroner til å subsidiere DATs flyginger fra Sørstokken til Gardermoen. Samtidig viser foreløpig 2012-regnskap for flyplassen et underskudd på 3,4 millioner kroner. Subsidieringen har pågått siden 2009, og har kostet skattebetalerne over elleve millioner.

– Det er penger vi får fra Stord kommune og fylket som har gått til subsidiering av Oslo-ruta, sier lufthavnsjef Jan Morten Myklebust. Sunnhordland lufthavn as eies av Stord kommune (79%) og Hordaland fylkeskommune (21 %).

Flyplassen er ikke inne i Avinorsystemet, men man har sett nytten av en lokal flyplass for næringslivet, derfor har kommunen vært med å sponse flyruta, sammen med lokalt næringsliv. Fra 2009 og fram til 2012 har Sunnhordland lufthavn as gått med over 12 millioner kroner i underskudd.

Fra 1. mars overtar DAT all drift av flyruta, med det slipper lufthavnselskapet å kjøpe flyreiser av DAT, og håper med det å kunne gå med et lite overskudd inneværende år, skriver h-avis.no

FÅ NYHETENE PÅ EPOST HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart