-->

30. mars 2013

Nye og større Dreamlinere til Norwegian ?


Nye og større Dreamlinere til Norwegian? (Norwegian)
Norwegian overveier allerede i år å bestille nye Dreamlinere til å supplere de åtte, som allerede er bestilt. Selskapet vurderer også om de skal gå opp en flystørrelse.
I over to måneder har det vært et verdensomspennende flyforbud av Dreamlinere på grunn av alvorlige problemer med flyenes batterier som førte til en serie uheldige hendelser med lekkasjer og røykutvikling.
annonse


Dette har igjen ført til forsinkelser i leveransen av nye fly, på flere måneder, men det har ikke fått Norwegian til å miste troen på sitt nye langdistansefly.

Lenge før det første av i alt åtte dreamlinerfly er levert, lufter Norwegiandirektør Bjørn Kjos muligheten for å legge inn en ny bestilling på enda flere Dreamlinere, kanskje allerede i år, det melder danske check-in.dk.

6,1 meter lngre
Planen hittil er å motta tre dreamlinere fra Boeingfabrikken i Seatlle i år, fire til neste år og et i 2015. Fem av flyene leases gjennom ILFC, men s Norwegian selv kjøper de siste tre. Alle de åtte flyene er av typen Boeing 787-8 som er den minste av to versjoner, som Boeing har planer om å sette i produksjon. Kjos uttaler at de har kikket på den neste modellen, Boeing 787-9, som er 6,1 meter lengre enn de flyene som hittil er produsert (alle av typen 787-8).

Flyselskap fra hele verden har totalt lagt inn bestillinger på 890 eksemplarer av Dreamlineren, av disse 543 Boeing 787-8 og 347 stykk Boeing 787-9. De første 787-9 maskinene skal etter planene leveres til Air New Zealand til neste år. Etter det vi har grunn til å tro, skal Boeing også ha overveiet å introdusere en enda lengre versjon av flytypen, nemlig Boeing 787-10. Men aller først må flyprodusenten få rettet opp i allerede eksisterende problemer med sine fly og få dem godkjent av myndighetene for videre produksjon.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart