-->

29. mars 2013

Oslo-Røros - har økt mer enn forventet


Illustrasjonsfoto: Avinor
Lufthavnsjefen på Røros betegner økningen i antall passasjerer som formidabel. I forhold til samme måned året før var det en økning på 30% i desember, som var den første måneden Widerøe fløy Rørosruta. I januar var økningen 33%, og i februar 15%.- Ingen hadde vel forventet en økning i denne størrelsesorden. Vi ligger an til å passerer 2000 passasjerer i mars også, og vi må tilbake til Braathenstida for å finne slike tall.
annonse


Lett tilgjengelig
Lufthavnsjef Stig Moen sier til retten.no at økningen kan tilskrives flere faktorer.

- Det er lett å finne billetter til avgangene, vi har dette med innsjekking og muligheten videre med andre fly i selskapet, og sist men ikke minst har de et kjent navn. De er godt synlige i nasjonale media, og vi ser ganske mange «nye» folk med flyet, folk vi ikke har sett før.

Ønsker for dagpendlere
Når det gjelder lokale innspill til rutetidene, sier Moen at han har forståelse for kundene som synes returflyet på kvelden går for sent.

- Særlig lokalt næringsliv synes kveldsflyet går sent nok fra Gardermoen i utgangspunktet. Enda værre blir det ved forsinkelser. Vi har derfor foreslått at det flyet som kommer hit på Røros i to-tida, heller kunne hatt avgang fra Oslo litt senere på ettermiddagen. Da kunne det blitt et godt alternativ for de som reiser opp og ned for Oslomøter på dagen, sier Stig Moen.

Kutter ut lørdagsflyet
Fra 15.april forandrer Widerøe på flere avganger i flytilbudet over hele landet. For Røros sitt vedkommende blir endringen at avgangen på lørdager kuttes. I stedet flyttes denne til fredag kveld.

Det blir fortsatt avganger fredag morgen og fredag midt på dagen. I tillegg kommer muligheten til å fly til og fra Røros på fredagskvelden, første gang den 19.april.

Informasjonsansvarlig i Widerøe, Catharina Solli, opplyser at de nye tidene på fredager blir avgang fra Oslo klokka 18.50 med ankomst Røros 19.43. Flyet returnerer ganske med en gang, fra Røros klokka 19.58 og ankommer Gardermoen klokka 20.50.

- Vi gjør denne tilpasningen som en direkte respons på ønske fra Avinor og Sør-Trøndelag fylkeskommune, opplyser Solli.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart