-->

27. mars 2013

SAS vil tjene penger på tilleggstjenester


Forvent flere tjenester fra SAS, og betal for dem
Billettinntekter er fortsatt under sterkt press i SAS. Nå skal de finne ut hvilke tilleggstjenester og -produkter de kan tilby sine kunder, og hvordan de skal tjene penger på det.

Kjært barn har mange navn, noen kaller det avgifter, mens andre kaller det tilleggstjenester. Uansett, vi snakker om "Ancillary Services", det som utgjør stadig mer av flyselskapenes inntekter.
annonse


Spesielt lavprisselskapene er avhengige av disse inntektsstrømmene, hvor flybillettens pris i enkelte tilfeller utgjør den minste delen av sluttsummen.

SAS har nå også fått øynene opp for de store inntektskildene som ligger i nettopp Ancillary Services, og de skal nå ansette en egen person for å jobbe med å utvikle dette forretningsområdet og styrke de inntekter som ligger i dette. Økt fokusering på disse tjenestene er en del av SAS sin 4Excellencestrategi, skriver check-in.dk.

SAS håper å kunne øke inntektene innenfor flere områder, som: ekstra bagasje, wifi ombord, måltider. salg av hotellovernattinger, leiebil og reiseforsikring. Samt mulighetene for kjøpe komfort og eventuelt en annen klasse ombord. I tillegg blir det gjort grep rundt annonsering og markedsføring.

Nødvendig satsningsområde
Det er ikke overraskende at SAS velger å satse harder på Ancillary Services. Med avvikling av Business Class i Europa og innføring av servicekonseptene SAS Go og SAS Plus, legger man om til en profil, som kraftig nærmer seg den profil lavprisselskapene har. Det er også nødvendig, da SAS gjennom flere år har vært utsatt for et prispress fra konkurrentene, som har påvirket billettprisene. Disse har som kjent bare gått nedover de siste årene.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart