-->

26. mars 2013

Undersøkelse: Vil ha alkoforbud på fly


Går det mot slutten for fly-drinken? (Norwegian)
Går det mot slutten for fly-drinken? 2 av 3 vil ha alkoforbud i lufta, skal vi tro en fersk undersøkelse. Stadig flere flypassasjerer heller til den oppfatning at det bør innføres forbud mot alholholdige drikker om bord på fly.- Det har skjedd en markant holdningsendring bare i løpet av det siste året, sier reiseekspert Maria Paulsen hos Skyscanner til VGNett
annonseTradisjonelt ønsker mange å se på flyturen som fritid, der de gjerne koser seg med en øl, et glass vin eller kanskje en konjakk til kaffen.

Større mostand
Men alko-tilhengerne er en utdøende rase, skal man tro Paulsen hos Skyscanner. Ifølge reisesøkeselskapets ferske passasjer-undersøkelse ønsker to av tre at serveringen av alkohol på fly bør opphøre. Så sent som i fjor svarte kun to av fem det samme i en tilsvarende undersøkelse.

Vil hindre bråk
6000 internasjonalt reisende er spurt, og 63 prosent av dem svarte at de helst ser at det ikke blir servert alkohol på fly i fremtiden. 43 prosent av dem oppgir at hovedårsaken til alko-mostanden er at de ikke synes det er gjevt å fly sammen med alkoholpåvirkede medpassasjerer.

- Det later til at de fleste reisende heller vil unnvære en drink om bord enn å sitte ved siden av en som har fått en støyt for mye, sier Maria Paulsen hos Skyscanner.

Få drikker
Bare 16 prosent av de spurte oppgir at de selv gjerne nyter en drink på flyturen. Undersøkelsen er gjennomført etter at internasjonale medier har diskutert om alkohol hører hjemme i lufta, og svarene kan være påvirket av dette, innrømmer talskvinnen.

I Norge har ingen av flyselskapene planer om å kutte alkoholserveringen om bord:

- Vil skjenke
- Vi selger alkohol om bord, og det ser vi ingen grunn til å slutte med. Vi har ikke har fått noen klager fra våre passasjerer om at dette er et problem, så passasjerene våre skal få fortsette å hygge seg med et glass vin, øl eller annen alkohol under flyturen, sier Norwegians pressevakt Astrid Mannion til VGNett.

Heller ikke Widerøe ser alkoholservering om bord som noe problem:

- Korte ruter
- Vi har få utfordringer knyttet til alkoholservering i lufta, fastslår informasjonssjef Silje Brandvoll.

- Vi har primært et rutenett med korte strekninger som i liten grad legger til rette for stort alkoholinntak. I tillegg er majoriteten av våre reisende forretningsreisende som i hovedsak har et begrenset alkoholinntak, sier Brandvoll.

- Overstadig berusede passasjerer skal stoppes i gaten, og dette har vi gode rutiner for, legger Widerøe-talskvinnen til.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart