-->

9. mars 2013

Stadig billigere å fly fra regionene


Bergen lufthavn Flesland
Tidligere kjempet både Ryanair og Norwegian fra Rygge, og det ga urealistisk lave billettpriser. Etter at Norwegian trakk seg ut av Rygge, har prisene fra lufthavnene i Oslo-området igjen steget.
I løpet av de siste fire årene har det blitt dyrere å fly fra Oslo-lufthavnene, men billigere fra de øvrige store lufthavnene.
annonse


Det er for eksempel skarp konkurranse mellom Flesland og Sola, viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Lavprisrevolusjonen i det norske flymarkedet har ført til stadig rimeligere flyreiser fra andre hovedlufthavner enn dem i Oslo og omegn. Billettprisene har falt med opptil 23 prosent de siste fire årene, med Værnes i tet. Fra Oslo-lufthavnene har de derimot steget med 37 prosent i samme periode.

Prisutviklingen avspeiles i den 47. utgaven av Norsk Flyprisindeks, som tar utgangspunkt i en prissjekk for flyreiser i uke 14, dvs. 1 - 7. april 2013.

Note: Alle prisene er i NOK for tur-returbilletter.
Laveste pris i valgte avreiseuke inklusive skatter og avgifter,
men eksklusive eventuelle tillegg for bagasje, setevalg og betaling med kredittkort.


I uke 14 i 2010 kostet den billigste tur-returbilletten gjennomsnittlig 400 kroner fra Oslo-lufthavnene Gardermoen, Rygge og Torp til 10 utvalgte europeiske storbyer. I år er gjennomsnittet for samme uke 546 kroner for den billigste tur-returen, dvs. 37 prosent høyere.

- Tidligere kjempet både Ryanair og Norwegian fra Rygge, og det ga urealistisk lave billettpriser. Etter at Norwegian trakk seg ut av Rygge, har prisene fra lufthavnene i Oslo-området igjen steget. Samtidig har billettprisene i regionene falt, først og fremst på grunn av konkurransen mellom SAS og Norwegian, men også fordi aktører som airBaltic, Wizz Air og Vueling presser prisene," konstaterer Svein Erik Søgård, daglig leder av reisesøkemotoren Travelmarket.no, som utgir Norsk Flyprisindeks.

Fra Trondheim ser det ut til at man permanent har kommet ned under den magiske to tusen kroners grensen etter prisfallet på 23 prosent fra 2010 til 2013.

Prisene fra Bergen og Stavanger har lenge ligget under denne grensen, men her utspiller det seg i øyeblikket en duell hvor Sola er nær ved å vinne over landets nest største lufthavn Flesland hva lave priser på flybilletter angår. Forskjellen mellom dem var på bare 15 kroner i Fleslands favør da det ble gjort opp status for de billigste tur-returbillettene i uke 14. Gjennomsnittet er for Fleslands del på 1.318 kroner mot Solas 1.333 kroner, da prisene har falt to prosentpoeng mer fra lufthavnen ved oljebyen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart