-->

13. april 2013

Norwegian åpner direkterute til Florida


Direkte til solfylte Florida
Gardermoen får ny direkterute med Norwegian til Florida, som både Stockholm og København allerede har fått. Den nye ruta starter opp rett før jul med to ukentlige avganger.

Fort Lauderdale, ikke langt fra Miami, blir Norwegians fjerde langdistanserute fra Gardermoen - etter New York, Bangkok og Dubai (vinterrute).
annonse

Innunder jul
30. november letter første Florida-fly fra Gardermoen, og planen er at ruten skal flys med den nye Dreamlineren.

- En gledens dag både for oss og passasjerene, sier Nic Nilsen, sjefen på Oslo Lufthavn til VGNett, som dermed kan glede seg over enda en direktelangrute fra det som begynner å ligne en virkelig knutepunkt-flyplass.

Nye langdistanseruter - tøffest konkurranse fra Oslo og Stockholm

Flere ruter kommer
Norwegian-sjef Bjørn Kjos er ikke mindre fornøyd:

- Langdistansemarkedet har altfor lenge hatt høye billettpriser og lite fleksibilitet. Den gode mottagelsen kundene har gitt våre ruter til New York og Bangkok, viser at det er behov for flere direkterutetilbud til USA og Asia, sier Kjos, som lover enda flere langruter.


Fort Lauderdale–Hollywood International Airport på kartet
Fort Lauderdale ligger ved kysten og er kjent som «The Gateway to Florida». Flyplassen ligger sentral plassert sør-øst i delstaten, om lag en halvtimes kjøretur nord for Miami og med populære reisemål som Orlando, Everglades og Key West i nærheten. Avstanden til kjente South Beach er for eksempel 45 kilometer. Mange som skal til Florida på cruise starter i Fort Lauderdale.

Fort Lauderdale kalles ofte for USAs Venezia, på grunn av alle kanalene, hele 50 mil, som preger bybildet ettersom Everglade sumpenes vann ledes til havet gjennom byen. Men byen har også sjarm på en annen måte. Det er en by kjent for luksus, og for eksklusive butikker i hovedgata Las Olas Boulevard, så hvis du er en som liker shopping, og har mye penger, har du kommet helt rett. For de som ikke ønsker å bruka opp alt på klær, kan shoppingsenteret Sawgrass Mills være redningen.
Ocean Boulevard, som er den andre gata du kommer til å stifte bekjentskap med her nede, er mye av gledene rimeligere. Det er nemlig den velkjente strandprominaden, som uten tvil er den største grunnen til at turister flest velger å avlegge byen et besøk.

Phuket neste?
I luftfartsmiljøet er det mange som tipper at neste langrute for Kjos & co. blir til Thailands største ferieøy Phuket, dit stadig flere nordmenn drar. Men om dette tier Norwegian-ledelsen.

Her er direkterutene fra Gardermoen - inn- og utland

Kjos sikter seg for øvrig ikke bare inn mot norske reisende, men ser også muligheten for å fly flere utlendinger til Norge. Det er samme tankegang som da han tidlig på 2000-tallet åpnet en rekke ruter mellom Skandinavia og Polen.

Oslo – Fort Lauderdale to ganger i uka
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Oslo Gardermoen (OSL) og Fort Lauderdale (FLL), på tirsdager og lørdager. Avgang fra OSL er klokken 15.10, med ankomst FLL klokken 19.30 lokal tid.

Avgang fra FLL er mandag og fredag klokken 21.30, med ankomst OSL klokken 12.35 neste dag. Første flygning er 30. november.

Billettene er nå lagt ut for salg, prisene starter på kr 1499,- en vei.

Oppdatert 14.04.2013 kl. 10:45

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart