-->

25. april 2013

Norwegian vil flagge ut til Irland


Norwegian vil flagge ut Dreamlinerne (Boeing Media)
Norwegian vil flagge ut til Ryanairs hjemland Irland for å benytte personell med asiatisk lønns- og arbeidsvilkår når det starter sine langdistanseflygninger, skriver Dagens Næringsliv.

Luftfartstilsynet behandler nå saken.
annonse


Personellet skal etter planen brukes på flygninger til og fra New York, Florida og Bangkok. Norwegian kan dermed redusere lønnsutgiftene og oppnå bedre lønnsomhet på langdistansesatsingen, ifølge DN.

Norske lønninger gjør det håpløst å konkurrere mot asiatiske flyselskaper, mener Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Regjeringen har imidlertid satt en stopper for at Norwegian kan ha asiatisk besetning på norskregistrerte fly.

Ut av tenkeboksen
Siden regjeringen fattet sin beslutning i januar, er Bjørn Kjos ifølge Dagens Næringsliv i ferd med å komme ut av tenkeboksen. Ifølge avisen blir trolig Norwegians nye Boeing Dreamlinerfly registrert i Irland og ikke i Norge.

Norwegian sendte 17. april et brev til Luftfartstilsynet om dette.

Har godkjent Dreamliners utbedringer

– Endelig beslutning er ikke tatt, men Irland er en mulighet som vi også har en dialog med tilsynet om. Årsaken til dette bør jo være godt kjent, vi retter oss selvsagt etter norske myndigheters krav om at fly med utenlandsk besetning skal være utenlandsregistrert, slik den norske utlendingsforskriften er formulert. Norwegian har selv ikke hatt noe ønske om utenlandsregistrering, men dette er den gamle særnorske bestemmelsen som den nåværende regjeringen har valgt å holde på, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til DN.

Fagforeningen Parat liker ikke Norwegians fremgangsmåt og nestleder Vegard Einan sier til DN at foreningen vil advare norske myndigheter om det hvis Norwegian flytter langdistanseflyene til Irland, da Parat mener det er en omgåelse av det politiske vedtaket i januar.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart