-->

30. april 2013

Ryanair lanserer Gran Canaria og Tenerife (oppd)


Nye ruter til Kanariøyene
Kommende vinter sparker det irske lavprisselskapet Ryanair i gang en nye ruter til henholdsvis Gran Canaria fra Rygge og Tenerife fra både Rygge og Torp. Gran Canaria får en ukentlige flight fra Rygge, mens Tenerifeflyene vil gå to ganger ukentlig fra Rygge og en gang fra Torp.

I månedsskiftet oktober/ november er det klart for nye flyruter til mange nordmenns favoritter, Gran Canaria og Tenerife.
annonseSom en del av sitt utvidede vinterprogram 2013/14 fra Norge, åpner Ryanair 2 ruter fra Oslo Rygge til Gran Canaria og Tenerife, i tillegg til én rute fra Oslo Torp til Tenerife. Tilsammen tilbyr Ryanair 9 nye skandinaviske vinteruter til de solfylte Kanariøyene.

Første maskin til Las Palmas på Gran Canaria letter fra Rygge lørdag 2. november, samme dag som Norwegian starter opp igjen sine flighter dit.
Avgangen er satt til 1550 - 2025 fra Rygge. Fra Gran Canaria går flyene 0900 - 1525

Fra Rygge til Tenerife er det oppstart 31. oktober, med avgang hver torsdag og søndag.
begge dagene går flyene kl 1555 - 2035 fra Rygge, mens det er avgang Tenerife 0900 - 1530.

På Torp blir det avganger til Tenerife hver lørdag fra 2. november. Flyet letter fra Torp 1535 - 2025, mens returen fra Tenerife går 0830 - 1510. Alle tider er lokale og rutene opereres ut mars måned neste år.


Gran Canaria er ei øy med tilhørighet til Spania, og er den sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, i overkant av 200 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Med et areal på nærmere 1560 kvadratkilometer er øya den tredje største av Kanariøyene.


Gran Canaria har en befolkning på drøyt 838.000 innbyggere. Las Palmas de Gran Canaria er øyas hovedstad, og den er hovedstaden i provinsen Las Palmas, som sammen med Gran Canaria omfatter øyene Fuerteventura og Lanzarote. Stranden Las Canteras ligger i hjertet av byen Las Palmas.

Tenerife er den største av de syv bebodde Kanariøyene og er Spanias nest største øy, og besøkes årlig av over 5 millioner turister. De viktigste feriesentrene er Puerto de la Cruz i nord og Los Cristianos og Playa de las Américas i syd, ifølge Wikipedia.

Tenerife er den eneste Kanari-øya med to større flyplasser og to store havner. De andre øyene har bare en havn og en flyplass hver. Øya er den i øygruppen som mottar det største antallet passasjerer og turister fra forskjellige steder.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart