-->

3. mai 2013

Flyprisene til New York og Bangkok presset i bunn


Presser priser på langdistanse (ill. Norwegian)
Norwegians kommende entré på det interkontinentale lavprismarkedet har allerede hatt en god effekt på prisene på flybilletter til Bangkok og New York. De har falt med opptil 24 prosent.

Med lanseringen av interkontinentale ruter til New York, Bangkok og senere i år til Fort Lauderdale i Florida har Norwegian for alvor gått inn på det interkontinentale rutemarkedet.
annonse


Nettopp til New York og Bangkok har prisene i Norwegians interkontinentale premiereuke falt med opptil 24 prosent i forhold til samme uke i fjor. Norwegians aksjekurs har på sin side gått den andre vegen. En økning på 180 prosent i forhold til samme tidspunkt i 2012 vitner om at markedet tar svært godt i mot Norwegians inntreden på den interkontinentale arena.

Norwegian åpner direkterute til Florida

Norwegian innleder sin interkontinentale satsing lørdag 1. juni. Da flyr selskapet for første gang fra Gardermoen til New York-JFK, og deres første fly til Bangkok letter dagen etter. Uke 22 er dermed den første reiseuken med interkontinentale Norwegian-fly fra Oslo. Reisesøkemotoren Travelmarket.no har i Norsk Flyprisindeks sjekket prisnivået for nettopp den uken (27. mail - 2. juni 2013), og sammenlignet med samme uke i fjor.

Billigste alternativ fra Gardermoen til Bangkok er Finnair med en tur-retur til 4.121 kroner, men Norwegian følger hakk i hæl. Til New York derimot er Norwegian i uke 22 billigst fra Gardermoen, Flesland og Værnes. Billettprisene viser et fall på opptil 24 prosent.

Sammenligning av billettpriser til Bangkok og New York:

Note: Priser i norske kroner for de billigste tur-returbillettene inklusive skatter og avgifter,
men eksklusive evt. tillegg for bagasje og måltider hos Norwegian. (travelmarket.no)www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart