-->

5. april 2013

Ryanair mister passasjerer nok en gang


Mistet litt av grepet? (Illustrasjonsfoto)
For tredje måned på rad må Europas største lavprisselskap rapportere om en tilbakegang i antall passasjerer forhold til i fjor. Det er noe ganske uvanlig i et selskap som har ekspandert kontinuerlig de senere årene, ikke minst gjennom stor vekst på Moss Lufthavn Rygge i tillegg til sin virksomhet på Torp og Haugesund.Ifølge det danske luftfartsnettstedet Check-in.dk har Ryanair mistet 420.000 passasjer de tre første månedene i forhold til samme periode i fjor.
annonse


Fra januar til mars betyr det et passasjerfall på tre prosent. Nå er selskapet fortsatt på et høyt nivå, i de tre månedene fraktet Ryanair til sammen 13,9 millioner reisende, skriver Aftenposten.

Easyjet og Norwegian øker
Hos Ryanair er svikten ventet, og forklares med redusert flyprogram i vintermånedene. Likevel, hos konkurrentene er situasjonen langt lysere:

Rygge er Ryanairs største Nordenbase

EasyJet, den verste rivalen, har de to første månedene i år en vekst på 285.000 reisende, mens Norwegian kan vise til en vekst på 206.000 i samme måneder.

Spanske Vueling, som i neste måned inntar Oslo, Bergen og Stavanger med ruter mellom Spania og Norge, hadde en vekst på 58.000 reisende.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart