-->

10. mai 2013

Norwegian får Dreamliner i juni


Norwegians Dreamliner kommer i juni (Foto: Boeing)
I slutten av juni kan de første Norwegian-passasjerene spenne seg fast i Dreamlineren - som først skal settes inn på selskapets Europa-ruter.- Eksakt leveringsdato har vi ikke fått, men Boeing-fabrikken har nå lovet oss at det første Dreamliner-flyet vil bli levert i slutten av juni,
annonse


sier en glad Norwegian-talsmann Lasse Sandaker-Nielsen til VG Nett.

Med kunstløpstjernen Sonja Henie på halen, lander det første av Norwegians ialt åtte bestilte Dreamlinere på norsk jord - hentet i Seattle av Norwegians egne piloter.

Flyr på flere land
Her hjemme skal det gjøres noen små tekniske tilpasninger, før Dreamlineren settes inn på Norwegians europiske ruter - fra flyplasser i både Norge, Sverige og Danmark, forteller Sandaker-Nielsen.

Flyprisene til New York og Bangkok presset i bunn

Slik skal flere piloter «sjekkes ut» på den nye flytypen - før Henie-flyet i juli settes inn på langrutene til New York og Bangkok.

Når Norwegian får levert sitt andre Dreamlinerfly etter den kjedelige batteri-forsinkelsen, kan selskapet i dag ikke si noe om. Men flyet er i produksjon, forsikrer flyfabrikken.

Beholder innleide fly
Det haster å få nyflyet i trafikk. På grunn av leveranaseforsinkelsene måtte Norwegian leie inn to fly av typen Airbus A340 for å komme igang med sine langflyvninger som planlagt fra 30. mai, når første fly tar av til New York.

- Vi kommer til å beholde de to innleide maskinene inntil videre, sier Norwegian-talsmann Sandaker-Nielsen - uviss om når Dreamliner nummer to vil lande på norsk jord.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart