-->

11. mai 2013

Widerøestreiken er over


Widerøestreiken er over
De kabinansatte i Widerøe ble lørdag ettermiddag enige med selskapet om en ny kollektivavtale, og avblåser dermed streiken. All flyvirksomhet i Widerøe opphørte da 312 kabinansatte gikk ut i streik natt til onsdag.
Lørdag ettermiddag ble partene enige, etter at dialogen ble gjenopptatt torsdag ettermiddag.
annonse


– Jeg er svært glad for at vi har fått på plass en løsning og at vi nå kan komme i gang igjen, sier administrerende direktør Lars Kobberstad i Widerøe. Denne streiken har gjort hverdagen vanskelig for veldig mange mennesker, og det er godt å kunne konstantere at vi klarte å bli enige med våre kabinansatte, slik at vi igjen kan sikre at folk har et godt flytilbud i hele Norge, sier Kobberstad, til Osloairports.com.

Konflikten mellom Widerøe og de kabinansatte har handlet om forhandlingsrett på den kollektive pensjonen i Widerøe. Løsningen ble en lokal avtale som sikrer de kabinansatte forhandlingsrett på de delene av pensjonsordningen som ikke er kollektiv og som ikke gjelder for alle ansatte i Widerøe.

Her finner du avgangene og ankomstene ved Sandefjord lufthavn Torp
og her er avgangene og ankomstene ved Oslo lufthavn Gardermoen

- Jeg skulle ønske vi hadde klart å komme til denne enigheten i mekling, og unngått streik. Dessverre gikk ikke det, og overfor alle som har blitt rammet av denne streiken beklager jeg det, sier Lars Kobberstad. – Likevel er jeg glad for at vi kom relativt raskt ut av det igjen, og at streiken nå er over, slik at folk igjen kan få et godt og trygt flytilbud rundt omkring i Norge.

Widerøe har måttet kansellere over 1100 flygninger og mer enn 25 000 reisende ble rammet av konflikten.

Det vil ta noe tid å få trafikken i gang igjen i Widerøe. Alle fly er parkert på basene, og samtlige ansatte er permittert. Kveldens avganger er uansett kansellert.

– Permitteringen opphører nå umiddelbart, men det vil ta tid før vi får mannskap i posisjon slik at vi kan fly som normalt, sier Lars Kobberstad, som oppfordrer folk til å følge med på selskapets nettsider for å holde seg orientert om trafikken de nærmeste dagene.


Fakta om Widerøe:

  • Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med en omsetning på 2,5 milliarder kroner og med mer enn to millioner passasjerer.
  • Daglig har Widerøe over 380 avganger. Widerøe opererer 33 fly av typen Dash 8 som trafikkerer mer enn 40 flyplasser i inn- og utland. Widerøe trafikkerer mer enn dobbelt så mange flyplasser i Norge som noen andre selskaper. Selskapet har 1300 medarbeidere.
  • De kommersielle rutene utgjør i dag rundt 60 % av Widerøes virksomhet, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 %.
  • Fra Gardermoen flyr Widerøe direkte til Brønnøysund, Florø, Førde, Gøteborg, Mo i Rana, Mosjøen, Røros, Sandane, Sandnessjøen, Sogndal og Ørsta/ Volda (sesong- og helårsruter).
  • Widerøe flyr direkte fra Torp til Bergen, Bodø, København, Stavanger, Tromsø og Trondheim (sesong og helårsruter)


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart