-->

1. juni 2013

Tøffere priskrig på flyrutene til Thailand


Thai Airways med større Oslofly (foto: Thai Airways)
Thai Airways har besluttet å sette inn et større fly på ruten mellom Bangkok og Oslo.
- Det betyr at vi står foran en tøff priskrig mellom Norge og Thailand, mener reisebyråleder.
I dag traffikeres ruten med en Boeing 777 med plass til 292 passasjerer.

Fra vintersesongen, som starter i slutten av oktober, setter selskapet inn en Jumbojet på Thailandruten. Flyet, en Boeing 747-400 tar 375 passasjerer:
annonse


- Dette blir det største flyet som noen gang har flydd fra Gardermoen i ordinær rute, sier markedssjef Knut Stabæk ved Oslo Lufthavn.

Når Thai bytter flytype, er Norwegian i gang med sine flyvinger med Boeing 787 Dreamliner som tar 291 passasjerer. Det betyr en kraftig økt kapasitet til denne populære vinterdestinasjonen, der Thai i dag er alene om å fly direkte.

Tøffere prispress
Det kan reisende glede seg over, sier lederen for nettreisebyrået Restplass.no, Jason Eckhoff, til Aftenposten:

- Med betydelig økt kapasitet til Thailand i vinter, er vi overbevist om at prisene vil falle. Det er to sterke aktører som vil beholde og vinne markedsandeler, og da blir resultatet økt tilgjengelighet og bedre priser. Thailand rykker stadig nærmere som en konkurrent til det tradisjonelle syden-markedet. Slik vi har sett at det er blitt i Sverige. Gladmelding til nordmenn: Se frem til tidenes laveste priser til Thailand neste vinter, sier Eckhoff.

Større fly
Thais nye fly på ruten til Oslo vil ha 50 seter i businessklasse og 325 seter i økonomiklasse, noe som betyr en økning på totalt 83 seter daglig sammenlignet med sist vinter.

- Flytypen som skal benyttes, er en oppgradert versjon med nye seter i alle klasser, der også passasjerene på økonomiklasse får tilgang til underholdningsskjerm i seteryggen foran, opplyser Thais salgsleder i Norge, Elisabeth H. Norum.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart