-->

25. juli 2013

Halv pris på flybilletter til Thailand


Halv pris til Bangkok
Norwegians entré på langrutemarkedet har presset billettprisene på rutefly til Bangkok helt i bunn. I forhold til samme periode i fjor er billettprisene opptil 44 prosent lavere i uke 34/2013, viser en ferske undersøkelse.


Da Bjørn Kjos for snart ti år siden formulerte Norwegians visjon "Alle skal ha råd til å fly", hadde han sannsynligvis bare europeiske destinasjoner i tankene.
annonse


Nå er det likevel bevist at visjonen kan gjelde langdistanseflyvninger også. Prisene har i alle fall falt merkbart, og hvis Norwegian kan tjene penger på interkontinentale ruter vil det være en ekte "win-win" og enda en suksess for Kjos.

Som et eksempel er billettprisene til Bangkok i august de laveste noensinne, og opptil 44 prosent lavere enn i 2012.

Utviklingen i billettprisene til Bangkok 2010 - 2013


Note: Gjennomsnittet av de laveste prisene i NOK for en tur-returbillett til Bangkok med avreise i uke 34.
Billettprisene er funnet fire uker før avreisedato og inkluderer skatter og avgifter, men ikke
eventuelle tillegg for bagasje, setevalg, måltidspakke og betaling med kredittkort.


Det er Norwegian som har satt seg hardt på markedet for flybilletter til Thailand, selv om det finnes alternativer med deres europeiske konkurrenter via Amsterdam, Frankfurt og Paris, samt via for eksempel Doha på den arabiske halvøy.

Når man sammenligner billettprisene er det viktig å ta med i beregningen at Norwegian ikke inkluderer måltider og bagasje på de interkontinentale flyvningene sine sånn som de tradisjonelle flyselskapene gjør. Derfor skal man være forberedt på å betale tusen kroner ekstra for en tur-retur hvis man ønsker å velge sete, sjekke inn bagasje og spise ombord.

- Det er overraskende at Norwegian har så lave priser i august. SAS flyr ikke fra København til Bangkok lenger, og de mange utstasjonerte skandinaviske medarbeiderne deres i Thailand vil sannsynligvis heller velge et av konkurrentenes sleeper-produkter når de skal benytte seg av sine årlige frireiser, sier Ole Stouby, administrerende direktør hos søkemotoren Travelmarket.no.

Han mener likevel at Norwegians billettpriser må være attraktive for de mange fritidsreisende som reiser til og fra den thailandske hovedstaden hvert år.

- Billetter helt ned til omkring 3.300 kroner er fremdeles uhørt billig, også selv om man legger til deres spesielle Plus-pakke til 998 kroner. Noe sånt har man ikke sett på det norske markedet før, fastslår Ole Stouby.

Thai dropper gamle fly
Thai Airways hadde planer om å øke kapasiteten fra Oslo ved å bruke gamle og større fly. Den planen er nå forkastet.

Oslo som avreiseby er åpnebart viktig for det Thailandske selskapet. Tidligere i år ble det annonsert at Thai ville øke kapasiteten ved å sette inn eldre Boeing 747-400 på Oslo-Bangkok, men møtte kraftig motstand i media. Nå er planene endret. Fleselskapet har heller valgt nye Boeing 777-300ER på den daglige avgangen.

Konfigurasjonen på den nye flytypen vil være 42 seter i Business Class og 306 seter i Economy Class. Dette betyr en økt kapasitet på 12 seter i Business Class, og 44 seter i Economy Class i forhold til sist vinter. Passasjerer i Business Class tilbys dermed et betydelig oppgradert produkt, med komfortable seter, 180 grader flatbed.

Samtlige passasjerer ombord på de nye Boeing 777-300ER maskinene har tilgang til individuelle skjermer med et bredt utvalg av filmer, TV programmer, musikk og spill. Endringene til ny Boeing 777-300ER medfører også en betydelig kapasitetsøkning på fraktsiden, fra nåværende 19 tonn til 29 tonn per flight.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart