-->

25. juli 2013

Wizzair vil tukte Ryanair og Norwegian på billigbilletter


Foto: Wizzair
Det ungarske flyselskapet, som i dag flyr på syv norske flyplasser og vil tukte Ryanair og Norwegian på billige flybilletter.Ungarske Wizzair vil tukte Norwegian og Ryanair på billige flybilletter fra norske flyplasser, skrev Finansavisen tidligere denne uken.
annonse– Vi har tatt lavprisbegrepet og utviklet det videre. Vi er blitt et ultralavprisselskap, sier konsernsjef og grunnlegger Jozsef Varadi (47), til avisen.

Utfordrer Ryanair og Norwegian
Jozsef Varadi, som er Wizzairs svar på Ryanairs Michael O'Leary og Norwegians svar på Bjørn Kjos, sier at Wizzair kan konkurrere med hvem som helst på pris.

Selskapet har hovedkvarter i Budapest, Ungarn, har 17 baser i ni land og flyr til 95 flyplasser i 35 land.

Flyselskapet som startet opp i 2004 har vokst med 15 - 20 prosent i året og fraktet totalt 12 millioner passasjerer i fjor, mot Norwegians 18 millioner. Om fem år er målet å være dobbelt så stor.

Varadi mener at suksessfaktoren er å ha en rendyrket forretningsmodell, til forskjell fra Norwegian som han mener driver med alt fra kortdistanse til langdistanse, cargo, punkt til punkt, «nettverk og gud vet hva».

Fra 7 norske byer
Flyselskapet har nå 48 Airbus 320 og flyr på 7 norske flyplasser; Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand og Torp.

Selskapet har for eksempel direkteruter fra Torp til Beograd, Bucurest, Gdansk, Katowice, Lublin, Poznan, Riga, Szczenic, Vilnius, Warsawa, Wroclaw.

Varadi oppgir til Finansavisen at selskapet hadde 380.000 passasjerer til og fra Norge i 2011. I 2013 ligger trafikken an til å bli på én million.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart