-->

30. juli 2013

Nedgang for Ryanair i andre kvartal


Ikke så fett i andre kvartal
Det irske flyselskapet Ryanair gikk på en smell i andre kvartal. Fortjenesten gikk ned med 21 prosent, mot samme periode i fjor. Forklarer det med tidlig påske.
Den totale omsetningen til flyselskapet økte med tre prosent fra 1,284 millarder euro til 1,342 milliarder euro.
annonse


Resultatet falt derimot fra 99 millioner euro i 2. kvartal i fjor til 78 millioner euro i 2. kvartal i år. Ryanair forklarer resultatnedgangen med høye drivstoffkostnader og tidlig påske, skriver Fredrikstad Blad.

Drivstoffutgiftene gikk opp med seks prosent.
Ifølge selskapet var det svake resultatet som forventet.

- Utsiktene er fortsatt forsiktige for hele året grunnet tøffe markedsforhold med lavkonjunktur, nøysomme passasjerer, høye drivstoffkostnader, og overdrevne offentlige avgifter, senest i Belgia. Dette påvirker flytrafikken både gjennom etterspørsel og avkastning, sier konsernsjef i Ryanair, Michael O'Leary.

Antall flypassasjerer økte med tre prosent fra 22.5 til 23,2 millioner.
Ryanairs nye baser i Nederland, Polen, Kroatia og Hellas går ifølge selskapet bra.

Skal fly saktere
Andre måter å kutte utgifter på, er i følge flere britiske medier, å fly saktere, med inntil to minutter hver time. Da sparer selskapet brensel, som igjen gir lavere kostnader. Tidligere har selskapet lagt om alle ombordmagasinene fra A4 til A5 format for å kutte vekta ombord, og selskapet skal selge reklameplass på flykroppene. Altså ingenting som skal være uprøvd for å kutte kostnader et sted og tjene inn på annet.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart