-->

9. august 2013

Rekordsommer for Oslo Lufthavn


Foto: Espen Solli/ OSL AS
Sommeren 2013 har vært den travleste i lufthavnens historie. I juli måned reiste 2 219 419 millioner passasjerer over Oslo Lufthavn, en økning på 7,1 % fra fjoråret. Dette er ny rekord for antall reisende på en måned.
Veksten var størst på utlandsruter hvor økningen var på 10,4 %. Innenrikstrafikken økte med 1,3 %. Ruten til London hadde størst vekst i juli med en økning på 18,2 % fra juli 2012, mens ruten til Trondheim var den største med 103 593 passasjerer.

annonse


- Det er svært gledelig med vekst i trafikken både for flyselskapene og for Oslo Lufthavn. Det er krevende å håndtere et så stort trafikkvolum samtidig som flyplassen er midt inne i den største utbyggingen siden 1998. Vi er på denne bakgrunn godt fornøyd med trafikkutviklingen i sommer. Det ligger en betydelig innsats fra alle ansatte ved Oslo Lufthavn bak dette, sier administrerende direktør, Nic Nilsen.

Rutetilbudet fra Gardermoen finner du her

Statistikk fra Flightstats viser at Oslo Lufthavn var nummer 3 på punktlighetsstatistikken over store lufthavner i Europa i juli. Tall fra Oslo Lufthavn viser at 86,3 % av flyene var i rute.

- Til tross for stor trafikk har vi greid å få avgårde de fleste flyene i rute. God forutsigbarhet gjør reisen lettere for våre passasjerer, avslutter Nilsen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart