-->

9. august 2013

Rekordsommer på Rygge


Foto: Osloairports.com
Denne sommeren har Moss lufthavn satt passasjerrekord. De mer enn 50 reisemålene sørger for at trafikken fortsetter å øke.
Kun en liten andel reisende fra lokalområdet, Oslofolket har fått opp øynene for flyplassen. Og det går mot to millioner reisende i 2013.

Oslo-markedet løsner
Flyplassen, som opprinnelig skulle bli et alternativ for forretningsreisende i Østfold, har vokst seg til å bli en vesentlig flyplass for et langt større geografisk område. – Vi har satt rekord i antall reisende nå i juli.

annonseEn stor del av veksten kommer fra Oslo-området, sier markedssjef Silje Thoresen til Fredrikstad Blad.

Flyplassens julitall viser at nesten 244.000 reisende benyttet seg av Moss lufthavn Rygge i juli, og alle som en satt på et fly som gikk til eller fra Norge. Bortsett fra det ene innenriksflyet med 19 passasjerer som tilfeldigvis kom til å lande på Rygge i juli, var det ingen som fløy innenriks fordi flyselskapet DAT hadde feriestengt.
De fleste reisende i juli er nordmenn som skal på utenlandsferie. Det omfattende tilbudet til Ryanair frister folk fra større deler av Østlandet, samt en del svensker.

Flere også inn til landet
Juli er generelt årets travleste reisemåned. I fjor lød passasjerrekorden på MLR på 215.000 passasjerer. I år var det altså 29.000 flere reisende, en oppgang på 13–14 prosent.
Ser man juni og juli under ett, hadde Rygge hele 424.000 passasjerer på de to sommermånedene.
– Bortsett fra i juli, får vi stadig flere reisende inn til Rygge og Norge. Det nye turistkontoret på flyplassen merker også økt aktivitet, forteller Thoresen til Moss Avis, mandag.

Rutetilbudet fra Rygge finner du her

Parkeringskapasiteten på Rygge har økt og blitt bygd ut i flere etapper. I sommer har man også tatt i bruk ekstraområder og sørget for transport til og fra disse.

– Er det mye penger i parkering for Rygge Sivile lufthavn?

– Ja, dette er en viktig inntektskilde for flyplassen, sier hun.

Markedssjefen forteller dessuten at alle servicefunksjoner har masse å gjøre. Økende passasjertall stiller stadig nye krav til betjeningen.

– Vi er godt bemannet i alle servicefunksjoner og har forberedt oss godt på å håndtere mange flere passasjerer.

Hun er også fornøyd med kollektivtilbudet knyttet til flyplassdriften. Når menneskemengden øker, er det veldig viktig at busser kommer og går når de skal. I tillegg at det er godt nok transporttilbud.

Går mot 2 millioner
Avinor meldte tidligere i sommer at Avinors 46 flyplasser i Norge økte passasjertrafikken med 3,7 prosent første halvår i år. Nå kommer snart tallene for juli, og da vil også Rygge offentliggjør sine tall.

Moss lufthavn Rygge ligger ikke under Avinor. Flyplassen i har opplevd formidabel passasjerøkning de siste årene.

I januar fortalte administrerende direktør Pål Tandberg til Fredrikstad Blad at økningen var på 17 prosent fra 2010 til 2011, men mer marginalt i 2012.

– Vi hadde om lag 1.723.000 passasjerer i 2012, og Ryanair står for det aller meste, sa Tandberg i januar.

Med varslet økning hittil i år, betyr det at flyplassen om ikke lenge kan bryte 2-millionersgrensen.

Med tanke på at Østfold har rundt 270.000 innbyggere, bekrefter tallene at Moss lufthavn Rygge henter passasjergrunnlag fra et større område.

Rygge vs. Torp
I perioden januar- juli benyttet godt over en million passasjerer seg av Moss lufthavn Rygge. Det er 10 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Samlet sett er trafikken på Torp og Rygge nå omtrent på samme nivå, med Rygge litt foran. Men mens Rygge scorer suverent høyest på utenriksflygingene, har Torp fått fart på innenriksflygingene. 400.000 passasjerer benyttet seg av Torps innenrikstilbud i perioden januar-juli, men det tilsvarende tallet for Rygge var 21.000.

Oppdatert 12.08.2013 kl. 20:10


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart