-->

18. oktober 2013

Bunnen har gått ut av flybillettmarkedet


Bunnen har gått ut av flybillettmarkedet
Dramatiske prisfall på flybilletter innenfor Europa slår bunnen ut av det norske markedet for flybilletter. Billettprisene i november er så lave at det i realiteten burde føre til bekymring for markedets holdbarhet.
En gedigen overkapasitet på antallet av utbudte europeiske flyreiser har ført til dramatiske prisfall på flybillettmarkedet. Billettprisene vil i løpet av november nå et rekordlavt nivå som aldri før er sett på det norske markedet.
annonse


Alt føres an av Norwegian, som har senket prisene så kraftig at det er snakk om prisreduksjoner på opptil 37 % i forhold til samme periode i fjor. Det viser den siste utgaven av Norsk Flyprisindeks, som utgis av reisesøkemaskinen Travelmarket.no.

Hver fjerde uke sjekker Travelmarket.no de laveste billettprisene til 10 utvalgte europeiske destinasjoner fra fem norske flyplasser. Av til sammen 50 prissjekk med avreise i uke 46 (fra 11. til 17. november) er Norwegian billigst alene eller kombinert med et annet selskap i 41 tilfeller. Det norske flybillettmarkedet har rett og slett blitt like rødt som nesene på Norwegians fly.

I Europa kan du fly fra Oslo til Wien fra kr 754 og fra Oslo til Paris eller Roma fra kr 228,-.

Som prisene i tabellen dokumenter, er prisfallet ganske dramatisk. Det er første gang i flyprisindeksets snart femårige historie at gjennomsnittet av de laveste billettprisene fra Flesland og Værnes har kommet ned under 1000 kroner. Prisfallet fra de to flyplassene ligger på mellom 34 og 37 %.

- Jeg vil gå så langt som å kalle denne prisutviklingen for en anelse bekymrende. Det er selvfølgelig gledelig at forbrukerne får tilgang til billige flybilletter, men det er viktig at aktørene på markedet holder til det. Det er ikke plass til å senke prisene ytterligere uten at det kommer til svi skikkelig på flyselskapene, sier Ole Stouby, administrerende direktør for reisesøkemaskinen Travelmarket.no, til Osloairports.com.

For et par uker siden benyttet SAS anledningen til å oppfordre til en sterk prisdisiplin blant markedets aktører for å unngå at bunnen faller ut av markedet. Den oppfordringen har det tilsynelatende ikke blitt lyttet til i "Diamanten" i Fornebu.

FAKTA:
Følgende destinasjoner inngår i Norsk Flyprisindeks:
Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.


BESØK OG LIK VÅR NYE FACEBOOKSIDE


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart