-->

25. oktober 2013

Nå blir Ryanair nesten et vanlig flyselskap


Nå blir Ryanair nesten et vanlig flyselskap
Endringer i gebyrer, innføring av stilleflyvninger, og nye regler for printing av boardingkort. Ryanair kunngjør i dag at de nå vil introdusere en rekke kundeserviceforbedringer i løpet av de neste seks månedene.Blant de kanskje mest kjærkomne endringene i Ryanairs tidligere så strikte bagasjepolitikk, er at du snart vil kunne ta med deg en håndveske eller en ta freepose om bord på flyet, i tillegg til håndbagasje. Det vil også bli billigere å ha med innsjekket bagasje.
annonse


Ryanair har fått massiv kritikk for skyhøye gebyrer for å printe ut nye boardingkort på flyplassen, selv om man har sjekket inn online på forhånd. Fra 1.desember vil Ryanair senke gebyret på flyplassen for å printe ut ekstra boarding kort fra 70 Euro / 644 NOK til 15 Euro / 138 NOK for kunder som allerede har sjekket inn online. Kunder som ikke har sjekket inn online vil fortsette å betale gebyret på 70 Euro / 644 NOK for innsjekking på flyplassen.

Kan bli mer
- Dette er de første endringene i en serie av kundeservice- forbedringer som Ryanair aktivt jobber for å lettere tilgjengeliggjøre vår lavprisservice for våre mange millioner kunder. Noen av disse endringene vil kreve at websiden endres og at vårt personale får opplæring. Vi vil innføre endringene i løpet av de neste månedene, uttaler Ryanair’s direktør for direktør for kundeservice, Caroline Green til moss-avis.no.

24 timers frist
Det irske flyselskapet lar deg nå også rette «feil» du måtte ha gjort i bestillingen. Fra 1.november kan kunder som har bestilt direkte på nettstedet Ryanair.com (ikke via reisebyrå eller samlenettsteder) få 24 timer fra de utførte bestillingen første gang, til å rette eventuelle mindre feil (stavefeil, navnendringer, ruteendring) som ble gjort på bestillingstidspunktet.

Legger seg flat
– Vi er veldig godt fornøyd med å innføre disse betydelige forbedringene. Når vi implementerer vår plan om å vokse fra 80 millioner til 110 millioner kunder per år i løpet av de neste 5 årene, lytter vi aktivt og responderer overfor våre kunder. Nå kan de nyte godt av lettere tilgang til nettsiden, 24 timer endringsmulighet på bestillingen, og mulighet til å ta med en liten håndbagasje ekstra, reduserte innsjekk- avgifter på flyplassen og stille flyvninger. Vi håper våre passasjerer verdsetter disse serviceforbedringene, sier Ryanair-sjef Michael O’Leary.

Dette blir endret:

  1. Sikkerhetskoden "Recaptcha" vil bli fjernet for individuelle bestillinger fra nettsiden Ryanair.com neste uke (innen 1.november)
  2. Fra 1.november kan kunder som har bestilt direkte på nettstedet Ryanair.com (ikke via reisebyrå eller samlenettsteder) få 24 timer fra de utførte bestillingen første gang, til å rette eventuelle mindre feil (stavefeil, navnendringer, ruteendring) som ble gjort på bestillingstidspunktet.
  3. Fra 1.november innfører Ryanair "stille flyvninger" før kl 08.00 på morgenen og etter kl 21.00 på kvelden. På flyvninger i disse periodene, vil kommunikasjonsanlegget i flyet ikke brukes til annet enn nødvendige sikkerhetsmeldinger. Ryanair vil også senke belysningen på disse flyvningene slik at andre kunder som ønsker å slappe av kan få gjøre det på en komfortabel måte.
  4. Fra 1.desember vil Ryanair tillate at passasjerer tar med seg én ekstra håndbagasje (liten dameveske eller liten handlepose fra flyplassen) i tillegg til dagens tillate håndbagasje. Håndbagasje nr 2 kan ikke være større enn målene 35 x 20 x 20 cm, som fint kan romme en flaske vin eller lignende.
  5. Fra 1.desember vil Ryanair senke gebyret på flyplassen for å printe ut ekstra boarding kort fra 70 Euro / 644 NOK til 15 Euro / 138 NOK for kunder som allerede har sjekket inn online. Kunder som ikke har sjekket inn online vil fortsette å betale gebyret på 70 Euro / 644 NOK for innsjekking på flyplassen.
  6. Fra 5. januar, vil Ryanairs standard gebyr for ekstra innsjekket bagasje på flyplassen bli redusert fra 60 Euro / 552 NOK til 30 Euro / 276 NOK på innsjekk skranken og fra 60 Euro / 552 NOK til 50 Euro / 460 NOK på avgangs skranken. Gebyrene er da på samme nivå som konkurrerende flyselskapers standard flyplass bagasje gebyrer.
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart