-->

18. november 2013

DAT legger ned på Rygge


Danish Air Transport legger ned alle sine ruter på Rygge (DAT)
DAT (Danish Air Transport) har besluttet å legge ned sine 4 ruter fra Moss lufthavn Rygge som går til Bergen, Stavanger, Trondheim og København. Rutene flyr til og med 22. desember 2013.

- DAT har i snart to år operert fra Oslo Rygge til Bergen, Stavanger og Trondheim, sier Jesper Rungholm, direktør i DAT. DAT har i det siste benyttet flymaskiner av typen ATR 72 og Dash 8 -100 på rutene.
annonse


- Vi foretar nå en rekke strategiske endringer som dessverre betyr at vi skal bruke flyene andre steder enn på Rygge, sier Jesper Rungholm og avslutter, - DAT har vært meget fornøyd med samarbeidet med Moss lufthavn Rygge og vår partner Aviator, og vi er svært takknemlig overfor våre lokale kunder for deres lojalitet de siste to årene.

I en kommentar sier Pål Tandberg, adm.dir Rygge sivile lufthavn AS:

- Det er synd å konstatere at DAT nå velger å legge ned sine ruter fra Moss lufthavn Rygge.

-DAT har den siste tiden hatt vekst på sine ruter fra Rygge og det viser at det er potensial for rutene. Vi har forståelse for at DAT velger å endre sin strategiske satsing og fokusere på andre markedssegmenter.

En oversikt over rutetilbudet på Rygge finner du her

- Vi jobber fokusert med ruteutvikling og vil prøve å få på plass et nytt tilbud så snart som mulig.

- Vi benytter anledningen til å takke DAT for det gode samarbeidet vi har hatt i denne perioden og ønsker de lykke til i sin videre satsing på andre områder, heter det i en pressemelding fra lufthavnen.

Lang tid uten
– Vi ser oss om etter andre aktører på disse rutene, men det kan bli vanskelig å erstatte dem umiddelbart. Grunnen til det er at vinterrutene allerede er i gang og dermed er det ikke så mange fly ledige. Det kan nok være at vi ikke har noen erstattere på plass før til sommeren, sier markedssjef Silje Thoresen ved Rygge sivile lufthavn AS, til moss-avis.no

– Hvilke aktører er dere i kontakt med?

– Vi er i kontakt med de fleste flyselskaper jevnlig, men vi vil nok sette enda mer fokus på dette fremover. Det er vikitg for oss å ha ruter til spesielt Bergen og Stavanger med avganger på morgenen og ettermiddagen. I tillegg må vi ha en forbidelse til Trondheim. Det er bare å beklage at DAT velger å forlate oss, avslutter Thoresen.

Inn med Widerøe?
Widerøe vurderer nå om det kan være aktuelt for dem å starte flygninger fra Rygge til Bergen og/eller Stavanger.

– Vi ser på rutene og analyserer om det er et grunnlag for oss, sier Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe.

Trafikktall for årets ti første måneder viser at det i snitt reiste 3359 passasjerer på innenlandsrutene ved Rygge.

Widerøe har fløyet fra Rygge før. I 2008 hadde selskapet sin første avgang til København. Selskapet tapte imidlertid én million kroner daglig på ruten, og la den ned etter få måneder på vingene.

Om en uke tror Kongsteien at selskapet vil vite mer om det kan bli aktuelt med et Rygge-comeback.

– Vi gjør en vurdering internt nå, men det er naturlig at vi går i dialog med flyplassen, sier kommunikasjonsdirektøren.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart