-->

16. november 2013

Nå kommer den elektroniske bagasjelappen


Elektronisk bagasjelapp (illustrasjonsfoto British Airways)
En ny, elektronisk bagasjelapp British Airways har testet ut de siste månedene med stor suksess, kan i framtiden bidra til å forenkle og framskynde innsjekkingsprosessen på flyplassen og gi deg en smidigere reise.
I tillegg spares miljøet for store mengder papir.

Hvert år printes det ut 2.950.000.000 selvklebende bagasjelapper fra verdens flyselskaper, det er nok til 39 turer rundt jorda, hvis de legges etter hverandre.
annonseBagasjelappene er ikke bare laget av papir, de inneholder også små mengder plast og metaller det er vanskelig å bryte ned og gjenvinne. Derfor testes det nå ut en elektronisk bagasjelapper som flypassasjerene kan bruke igjen på neste reise.

Ved bruk av smarttelefonen din sjekker du inn via flyselskapets app, all den informasjonen som da lastes opp, om stedet du reiser fra og til, flightnummer osv, overfører du ved å legge mobilen inntil den elektroniske bagasjelappen. Dette gjør du hjemme. Den elektroniske bagasjelappen leser all informasjonen fra mobilen, ved å bruke NFC (Near Field Communication), som er bygget inn i både telefon og bagasjelapp.
De nye bagasjelappene inneholder ikke annen informasjon enn det som finnes på de trykte lappene, så sikkerheten er ivaretatt.

Følg kofferten på smarttelefonen

Når du kommer på flyplassen er all informasjon på plass i bagasjelappen, og du kan gå rett til bagasjeinnleveringen. Flyplassene som er med i disse prøveprosjektene har de nødvendige maskinene som leser strekkodene på de elektroniske bagasjelappene på lik linje som papirlappene, og kofferten din sorteres og sendes til rett destinasjon.

Etter endt tur slettes informasjonen og bagasjelappen er klar til å laste inn ny informasjon for neste flyreise.

British Airways har testet de elektroniske bagasjelappene på selskapets rute mellom London og Seattle, og selskapets sjef for bagasjehåndteringen, Glenn Morgan, kan bekrefter overfor Osloairports.com at testen har vært en suksess.

- De siste månedene har vi daglig sendt avgårde kofferter med de nye bagasjelappene, og alle er kommet fram dit de skal. Dette gjør at vi allerede i første halvdel av 2014 kan videreutvikle og forbedre appen vår, og utvide tilbudet til å omfatte flere typer smarttelefoner. Per i dag er det bare Android- og Windowstelefoner vi tilbyr dette til, men vi jobber også med en versjon for Applemobiler, forteller Glenn Morgan.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart