-->

23. november 2013

Nordmenn lei av snikbetaling for flyreiser


Illustrasjonsfoto: Wizz Air
Syv av ti norske flypassasjerer synes det er for mye egenbetaling for mat, drikkevarer og bagasje når de er på reise. Fire av ti mener samtidig at gratis flymat påvirker valg av flyselskap ved bestilling av flyreiser.
Det viser en landsdekkende nordisk undersøkelse utført av Epinion på oppdrag fra British Airways.

Hele 77 prosent av de spurte mener det er viktig at de kan ta med mye bagasje når de reiser til et annet land. Samtidig synes hele 70 prosent av alle nordmenn at det er for mye egenbetaling for mat, drikke og bagasje ved flyreiser.

Men nordmenn etterspør ikke bare rausere bagasjeregler. De vil også ha gratis servering ombord på flyet.

Velger flyselskap med gratis mat
Gratis mat om bord på flyet blir høyt verdsatt blant reiseglade nordmenn og har stor betydning for hvilke flyselskap vi velger ved bestilling av våre flyreiser. Hele 4 av 10 mener gratis flymat påvirker valg av flyselskap.

Hva som faktisk tilbys av gratis mat og drikke varierer imidlertid betydelig fra de ulike flyselskapene. British Airways tilbyr uavhengig av billettype både gratis frokost og drikkevarer på sine flyvninger.

– Det er både hyggelig og høyt verdsatt blant våre passasjerer å få et godt måltid under flyturen. På våre tidlige avganger tilbyr vi derfor uavhengig av billettype gratis frokost til alle våre passasjerer frem til 10:30. I tillegg tilbyr vi gratis snacks, småkaker, og drikkevarer hele dagen, sier Peter Rasmussen kommersiell direktør for British Airways i Nord-Europa, i en kommentar til undersøkelsen.

For mange reisende er det ikke nødvendigvis prisen for mat og drikke på flyet som er problemet, men snarere det å få betalt for varene. Undersøkelsen viser nemlig at hele 60 prosent synes det er tungvint å måtte betale for vann, kaffe og te på flyet.

Mange legger lommeboken i jakkelommen som gjerne er plassert over hattehyllen under flyreisen. Når trillevognen kommer frem er det mange som verken har kort eller kontanter tilgjengelig under servering og som derfor heller takker nei enn å lete frem betalingsmidler.

Undersøkelsen utført av Epinion på oppdrag fra British Airways i tidsrommet 23. september til 3. oktober 2013www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart