-->

1. november 2013

Norwegian vil ikke la alle få endre billetten gratis


Norwegian vil ikke la alle få endre billetten gratis (Norwegian)
Store deler av Norwegians flytrafikk innen og ut fra Norge kan være lammet av pilotstreik fra mandag morgen.
Norwegian vil likevel ikke la passasjerer automatisk få endre sine billetter gratis for å unngå å bli rammet. Muligheten for å fremskynde eller utsette flyturen uten å bli belastet med gebyr vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle:

- Vi ber reisende om å ta kontakt med vårt kundesenter for å få sin henvendelse behandlet individuelt ut fra hvor man skal reise, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.
annonse

- Vi vil kunne gjennomføre deler av flyprogrammet, men mange passasjerer som de skandinaviske basene skulle fløyet vil dessverre bli påvirket. Vårt mål er selvsagt at meklingen skal føre til enighet mellom partene, slik at flytrafikken går som normalt på mandag, sier han til adressa.no.

Slik vil den ramme
En streik vil omfatte alle piloter som er organisert i Norwegian Pilot Union, og de jobber i Norge, Sverige og Danmark. Det betyr ruter fra Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Bergen Flesland, Trondheim Værnes, Stockholm Arlanda og København Kastrup.

Streiken vil ikke omfatte trafikk ut fra basene i Spania, England og Finland. Heller ikke langrutene fra Oslo til New York og Bangkok vil bli omfattet av en eventuell konflikt.

SAS har fått flere bookinger som følge av usikkerheten om konkurrentens tilbud fra mandag:

- Vi har godt belegg allerede og ikke så mange ledige seter, men vi fyller selvsagt opp der vi kan og har merket en økning i bookingen de senere dagene og det har jo naturligvis sammenheng med konfliktfaren hos Norwegian, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til adressa.no.

SAS endrer gratis
Norwegian følger en annen praksis for ombooking enn den SAS har valgt når selskapet har vært truet av konflikt:

- Vi tilbyr gratis endring, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Han sier at det er i selskapets interesse å få sluset passasjerene vekk fra en konfliktsituasjon før den oppstår.

- Hvis vi ser at det er overhengende fare for at SAS-trafikken skal bli alvorlig forstyrret, og det er vi selv som forårsaker at folk føler usikkerhet for at reisen kan bli gjennomført, tilbyr vi folk å endre reisen sin. For å si det slik - det er bedre å ordne opp på fredag enn å få tusenvis av strandene passasjerer i fanget en tidlig morgen når flyene står. Streiker har vi jo en viss erfaring med å håndtere, sier Johansen til adressa.no.

Ha en plan B
Også reisebyråene har fått merke at det er usikkerhet rundt ruteplanen til Norwegian de nærmeste dagene.

Sjefen for landets nest største reisebyråkonsern, Per Arne Villadsen, sier at Norwegian etter hvert har fått en sterk posisjon i markedet og ber folk som skal reise med selskapet fra mandag og utover å ta sine forholdsregler allerede nå før helgen:

- Det viktigste for de som må reise er å sjekke hvilke alternativer som fins. Ha en plan B i tilfelle det skulle bli streik. Så er det viktig å være klar over at også alternativene kan bli utsolgt. Jeg vil derfor anbefale alle som ikke må ut å reise om å vurdere om man har behov for å reise disse dagene, sier Villadsen til adressa.no.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart