-->

23. desember 2013

Julenissen fikk trafikktillatelse


Julenissen har papirene i orden (Foto: Luftfartstilsynet)
Luftfartstilsynet godkjente onsdag 18. desember julenissens søknad om trafikktillatelse for julen 2013.
- Dette betyr at julenissen har alle flyoperative godkjenninger i orden og at julenissens flyvninger vil foregå i regulerte former, sier luftfartsdirektør Stein Erik Nodeland.

Det var under Luftfartstilsynets julekaffe at trafikktillatelsen ble overlevert julenissen. Nissen selv innrømmet at nok ikke alle nødvendige godkjenninger har vært på plass de siste årene.
annonse


- Nei, jeg har hatt en amerikansk tillatelse de siste årene og fikk også sleden min teknisk godkjent der i 2010. Men jeg vil jo gjerne gå foran med et godt eksempel, derfor har jeg sendt søknad om trafikktillatelse til veldig mange land - blant annet Norge, sa julenissen foran de ansatte i Luftfartstilsynet.

- Vi har behandlet søknaden på vanlig måte og julenissen har som alle andre måttet dokumentere at han tilfredsstiller kravene i luftfartslovgivningen. Det har han gjort, og vår avgjørelse følger også amerikanske myndigheters praksis de siste årene, sier luftfartsdirektør Stein Erik Nodeland.

- Hva med arbeids- og hviletidsbestemmelsene, vil julenissen ha mulighet til å etterleve disse?

- Nei, men på grunn av operasjonens spesielle karakter og begrensede omfang tidsmessig, så har vi funnet å kunne gi unntak for reglene som angår sammenhengende tjenestetid, sier Nodeland.

Julenissen var etter at trafikktillatelsen var i boks klar på at vedtaket ikke ville bli innklaget til Samferdselsdepartementet.

- Nei, det sier seg selv. Det var jo dette jeg ønsket å få i orden. Så nå gjelder det bare å følge det tillatelsen sier, pakke gavene i sleden og gjøre jobben så godt som mulig. Jeg er nok sikker på at mange både barn og voksne vil være svært fornøyde med at jeg også i år kunne reise rundt med pakker, avslutter julenissen før han setter kursen nordover for å gjøre unna de siste forberedelsene.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart