Adm. dir i Norwegian, Bjørn Kjos (Norwegian) |
- Dette er slett service. Vi mener at Norwegian ikke gir god nok informasjon til passasjerene sine, og at passasjerer ikke får de rettighetene de har krav på sier direktør Randi Flesland.
Flyselskapene har i utgangspunktet ikke ansvar for fabrikasjonsfeil, og forbrukeren har i slike tilfelle ikke rett på standardkompensasjon eller erstatning ut over den.
annonse
Det går likevel en grense for når flyselskapet kan avvise kunder med en slik begrunnelse mener Forbrukerrådet.
- Vi mener at grensen er nådd for Norwegian. De gjør ikke nok for at folk skal komme frem i tide. Problemene med de nye Dreamlinerflyene har vært kjent i minst et halvt år, og nå må selskapet regne med at hyppige forsinkelser og kanselleringer også vil forekomme i fremtiden. Det er selskapets ansvar. Det er urimelig at passasjerene skal bære hele risikoen for unødvendige forsinkelser, sier Flesland til Osloairports.com.
Forsinkelsene kan ødelegge merkevaren på lang sikt
Forbrukerrådet oppfordrer folk som har fått avslag fra Norwegian på grunn av tekniske problemer med en Dreamliner om å klage til Transportklagenemnda for fly.
For dårlig informasjon
Forbrukerrådet mener også at Norwegian informerer for dårlig om flyrettighetene. Etter loven er flyselskapet pliktig til å informere folk om rettighetene, og Luftfartstilsynet kan komme med bøter om selskapet ikke oppfyller forpliktelsene sine.
- Vi har tidligere oppfordret Norwegian, SAS og Widerøe om å forbedre flyrettighetsinformasjonen sin. Vi er allerede i en positiv dialog med Norwegian, og håper at det nå blir fart på arbeidet, avslutter Randi Flesland.