-->

7. januar 2014

Ønsker bedre kollektivtilbud på Rygge


Illustrasjonsfoto
Over en halv million passasjerer reiser årlig kollektivt til og fra Rygge. Nå skrus kampen om passasjerene seg enda et par hakk til.

Nå ønsker nemlig markedssjef Silje Thoresen på flyplassen at flere busselskaper skal komme på banen.
– Busstilbudet til Moss og Bastø-ferja er ikke godt nok. Vi skulle også sett et bedre kollektivtilbud til så vel Asker og Bærum som til Kolbotn og Ski.
annonse


Vi ønsker flere busselskaper velkommen til flyplassen, sier Silje Thoresen til moss-avis.no.

I 2012 utgjorde kollektivandelen av de reisende på flyplassen 28 prosent. Trolig vil andelen ligge på omtrent samme nivå når 2013 snart skal oppsummeres. Det skulle tilsi at godt over en halv million passasjerer reiser kollektivt til og fra flyplassen.

Mange om beinet
Ryggeekspressen, Flybussekspressen og shuttle-bussen til Rygge stasjon er de tre aktørene som har festet det mest solide grepet om kollektivtrafikken på Rygge. I tillegg plukker tre polske busselskaper opp passasjer med forhåndsbestilte billetter.

I sommer kom nykomlingen Sørli Reiser på banen gjennom selskapet Aerobuss. Med en avtale med Ryanair kunne Ryanair-passasjerer booke bussbillett samtidig med flybilletten.

Aerobuss utløste imidlertid straks bruduljer med det etablerte selskapene. Bussene ble nemlig henvist til å stå 60 meter unna hovedinngangen. Det førte til at passasjene ikke fant fram. Selskapet krevde en bedre plassering, men fikk det ikke.

– Og det blir det heller ingen endring på nå. Som sist ankommet, må de finne seg i å stå der de står. Vi har begrenset plass, påpeker Silje Thoresen og legger til at siden selskapet opererer med bestillingsbilletter, skulle bussene egentlig ha stått på korttidsparkeringen i parkeringshuset.

– Men siden bussene er for store til å gå inn der, får de stå ute. 60 meter fra hovedinngangen er uansett ikke langt unna. Det er overhodet ikke vanskelig å finne bussene fra Aerobuss, sier hun.

Her er kollektivtilbudene til og fra flyplassene

Ville gi seg
Vidar Sørli i Aerobuss er imidlertid av en annen oppfatning, og planla å innstille all kjøring til jul. I siste liten ombestemte imidlertid Sørli seg.

– Dette har vært veldig tøft. Det går rundt, men vi tjener ikke penger. Vi håper imidlertid på endringer, sier Sørli som nå skal inn til avklaringsmøter med flyplassledelsen.

Trøbbelet for Aerobuss skyldes nemlig ikke bare dårlig plassering på flyplassen. Selskapets samarbeidspartner stilte med så dårlige busser at de ble avskiltet, og det selskapet er nå konkurs. Isteden har Sørli nå leid inn busser fra Osloselskapet H.M.K.

Aerobuss har også gitt opp rutekjøringen på Rygge, og har nå avganger kun når det ankommer Ryanair-passasjerer med forhåndskjøpt billett.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart