-->

17. januar 2014

Forbyr flytende væsker i håndbagasjen før og under OL


Forbyr flytende væsker i håndbagasjen før og under OL
Russiske flyplassmyndigheter har besluttet, med øyeblikkelig virkning, å forby reisende til og fra to av Moskvas tre flyplasser å ha med flytende væske i håndbagasjen. Forbudet er kommet for å bygge opp sikkerheten i forbindelse med OL i Sochi, Russland.
Den engelskspråklige avisen Moscow Today melder at ved Moskvaflyplassen Sheremetyevo vil passasjerer bli fratatt all flytende væske fra håndbagasjen, selv om man forholder seg til internasjonale standarder for hva som er normalt å kunne ha med seg.
annonse


Flyplassene i Moskva har tidligere hatt samme regler som de fleste andre flyplasser i verden og godkjent flytende væsker opp til 100 ml, dette er nå totalforbudt ved to av byens tre flyplasser. Også om dét du ønsker å ha med deg er under de normalt lovlige mengdene.
Forbudet gjelder personlig hygieneartikler, kosmetikk, sprayer og geléer. Barnemat og medisiner vil også bli konfiskert fra håndbagasjen.

Ved den andre av Moskvas flyplasser, Vnukovo, vil man tillate medisiner i håndbagasjen, men kun med attest fra lege.

Dette er tilbudet av direkteruter fra Oslo lufthavn

Moskvas siste flyplass Domodedovo, vil sammen med flyplassene i Sochi og St. Petersburg tillate flytende væske i håndbagasjen før og under OL.

Etter bombeangrepene mot Volgograd i desember, som totelt krevde 34 menneskeliv, er myndighetene på tå-hev foran lekene som tar til i februar. Væskeforbudet er en del av sikkerhetsopplegget som skal være med å forhindre nye terrorangrep.

SAS øker mellom Oslo og Billund

Dette forbudet vil gjelde til og med 21. mars i år.

Daglig flyr Aeroflot to rundturer fra Oslo lufthavn til Moskva Sheremetyevo. SAS vil i forbindelse med OL i Sochi fly en direkterute fra Oslo til OL-byen ved Svartehavet.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage