-->

13. januar 2014

Også rekordår på Torp i 2013


Passasjertallene rett til værs på Torp
(Foto: Kurt Høyesen/ Torp lufthavn Sandefjord)
Rett før helgen la både Oslo lufthavn og Moss lufthavn Rygge fram tall som viser nye rekorder i antall passasjerer i 2013.

På Torp er man ikke noe dårligere og kan vise til en vekst på 8,4% - det høyeste passasjerantall ved lufthavnen noensinne.Totalt i 2013 reiste hele 1 856 897 passasjerer til/fra Torp.
annonse


Dette er en vekst på 8,4 % i forhold til året før og det høyeste passasjerantall ved lufthavnen noensinne.

Innenriks var veksten på 7,9 % og antall reisende 636 887. Aldri før har så mange passasjerer reist innenriks til/fra Torp. Antall utenriksreisende var 1 220 010, en vekst på 8,7 %. I desember måned reiste 123 054 passasjerer til/fra lufthavnen, en vekst på 1,9 % fra 2012.

Trafikken på Torp har doblet seg i løpet av en 12-års periode. Dette viser hvor viktig flytrafikken er for regionens attraktivitet og for næringslivet spesielt. Den store trafikken vitner om nordmenns sterke økonomi, et internasjonalt næringsliv, stadig flere ferier og en konkurranse som gir seg utslag i rimelige billettpriser.

Se det nye rutetkartet for Torp

Bergen og Trondheim er de destinasjonene som har flest reisende innenriks, mens utenriks er det London, Amsterdam og København. Ser vi på land, så er det flest reisende til Polen og Spania. De mest populære rutene, der hvor det er størst rift om plassene er rutene til Nord-Norge om sommeren (Bodø og Evenes), samt Tyrkia og Kanariøyene.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart