-->

7. mars 2014

Svake trafikktall for SAS i februar


Svake trafikktall for SAS i februar (SAS Group)
I løpet av februar økte SAS kapasiteten i Sverige og Norge med 3,1 prosent, men kabinfaktoren sank i samme periode med 2 prosentpoeng til 64,8 prosent, opplyser SAS i en pressemelding. Tallene for februar i år er på linje med samme måned i fjor.
1,8 millioner passasjerer fløy med SAS i februar, noe som er en nedgang på 1,5 prosent sammenlignet med samme måned i 2013.
annonse


Også den såkalte yielden (inntekt per passasjerkilometer) sank, og var hele 5,2 prosent lavere enn samme måneden året før. Yieldtallene gjelder for januar måned ettersom disse rapporteres med én måneds forsinkelse.

PASK (passasjerinntekter per tilgjengelig setekilometer) sank med 7,3 prosent til 0,65 kroner. Også dette var svakere enn forventet, og SAS tror ikke at februartallene for yielden og PASK vil bli noe bedre for februar enn januar.

– Dessverre kan vi konstatere at våre prognoser for februar har vært riktige, sier konsernsjef Rickard Gustafsson i SAS i en kommentar.

Norwegian leverte sine passasjertall for februar torsdag, og hadde en passasjervekst på hele 22 prosent sammenlignet med februar 2013. Men også Norwegian sliter med avkastningen per passasjer. Yielden gikk ned med hele 21 prosent.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER. FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - UFORPLIKTENDE OG HELT GRATIS


Din epostadresse:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart