-->

24. april 2014

Ny utenlandsterminal åpnet på Torp


Ny dutyfreebutikk på over 700 m2 (Torp lufthavn Sandefjord)
Torsdag kveld åpnet Torp lufthavn Sandefjord dørene til den nye utenlandsterminal. Mye glass, naturlig lys, vannposter, økt sittekomfort, egne seter for bevegelseshemmede, ja, til og med noen deilige relaxstoler venter i den nye terminalen.

- Torps store fortrinn har alltid vært at flyplassen oppleves som enkel og effektiv.
annonse


Dét har igjen ført til formidabel passasjervekst de senere årene, og tiden var inne for å gjøre noen (store) grep for å opprettholde posisjonen, forteller prosjektsjef Ivar Fevang. Resultatet er et lyst og luftig tilbygg på over 6 000 m2, tegnet i samarbeid med Steinar Andreassen ved Spir Arkitekter. Fevang har hatt hovedansvaret for den store utbyggingen av terminalen, og nyhetene har stått i kø så langt i år.

- I januar var det åpning av ny bagasjehall, i mars åpnet ny Duty Free på ankomst og nå har vi altså åpnet opp siste trinn i utbyggingen; en romslig avgangshall utland/non Schengen», sier han.

Feel free i ny Duty Free
Når du kommer hjem igjen, ledes du rett inn i en helt ny Duty Free-butikk på over 700 m2, med et rikholdig utvalg som gjør det lett å fylle både tollkvote og handlekurv. Ferdig og fornøyd ender du i den romslige bagasjehallen, hvor kapasiteten er fire ganger så stor som tidligere. Den gamle Duty Free-butikken består som før, men venter spent på sin ”total makeover” til høsten.

Se det fullstendige rutekartet på Torp

Ny bagasjehall (Torp lufthavn Sandefjord)
Lyst og konfortabelt
En hevet standard er i det hele tatt et viktig stikkord for den store utvidelsen på Torp. -For å opprettholde ”favorittstempelet”, har det vært et nært samarbeid med den Sandefjords baserte interiørarkitekten Lene Marie Weum Knudsen, fra Into Design, forteller terminalleder Ellen Sandnes.
Det har blant annet resultert i at den nye delen domineres av komfortable møbler, lyse farger, åpne vindusflater, moderne toalettfasiliteter og et romslig lekeområde. I tillegg er det etablert egne vannposter, slik at du kan ta med deg en tom vannflaske hjemmefra, samt rikelig med integrerte strømuttak i det nye venteområdet.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart