-->

2. mai 2014

Billigst å fly ut av landet fra Oslo-området


Billigst å fly fra Oslo (OSL AS)
Selv om de store lufthavnene oppover langs kysten utvikler seg i takt med det stigende antallet direkteruter er det fremdeles billigst å fly ut av landet fra Oslo-området. Derfra er det mange flyforbindelser som opereres av et bredt utvalg av flyselskaper.Det er ingen hemmelighet at levekostnadene i Oslo er høyere enn i resten av landet. For eksempel ligger boliger, offentlig transport og restauranter på et høyere prisnivå i hovedstaden.
annonse


Men det er også fordeler ved å bo i eller i nærheten av Oslo. Det er nemlig mye billigere å reise med fly fra lufthavnene i Oslo-området enn fra de andre store lufthavnene i landet. Det henger sammen med et større tilbud, hardere konkurranse og flere direkteruter.

Dermed kan det være en tendens til at billettprisene er omvendt proporsjonale med lufthavnens passasjertall. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks som utgis av Reisesøkemotoren travelmarket.no.

Hver fjerde uke siden 2009 har man der sjekket billettprisene for tur-retur med rutefly fra landets fem største lufthavner til 20 utvalgte destinasjoner: 10 europeiske og 10 oversjøiske.

Prisanalysen viser med all tydelighet at det kan være opptil 50 prosent billigere å reise fra en lufthavn i Oslo-området enn fra de andre lufthavnene.

Gjennomsnittspriser for reiseuke 22/2014:

FRAEUROPAINTERKONTINENTALT
Oslo-området
609,-
5068,-
Bergen
1175,-
5503,-
Trondheim
1360,-
6416,-


Ikke overraskende er Oslo lufthavn Norges absolutt travleste lufthavn med nesten 23 millioner passasjerer i 2013. Deretter fulgte Flesland med 6,2 millioner og Sola med 4,7 millioner. På fjerdeplass lå Værnes med 4,2 millioner, mens Langnes tok femteplassen rett foran Rygge og Torp som begge hadde rundt 1,9 millioner passasjerer i 2013.

- Et stort marked tiltrekker flere flyselskaper og ruter, noe som resulterer i større konkurranse. Derfor er det naturlig at billettprisene er lavere fra Oslo og omegn enn fra de øvrige store lufthavnene. Selv om flytiden ikke nødvendigvis er lengre fra Bergen vil prissettingen alltid være annerledes når det gjelder Oslo-lufthavnene hvor konkurransen er størst, forklarer Ole Stouby, Administrerende direktør hos travelmarket.no.

Det har likevel blitt forholdsmessig billigere å fly fra de andre landsdelene siden 2010. Prisene for flybilletter har blitt omkring 15 prosent lavere siden 2010, så noe av forskjellen til Oslo-prisene er utjevnet.

Note: Priser for flyreiser t/r med avreise i uke 22/2014, funnet fire uker før. Gjennomsnitt av de 10 laveste billettprisene til de destinasjonene som Norsk Flyprisindeks omfatter. Prisene er i NOK og inklusive alle skatter og avgifter, men eksklusive eventuelle tillegg for bagasje, setevalg, mat ombord og gebyr for betaling med kredittkort.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage