-->

2. mai 2014

Ut å fly uten bunadsbry


Bunadstid (Illustrasjonsfoto: madeinnorwaynow.no)
Bunaden er et populært og verdsatt festplagg. I disse dager er det mange som lurer på om det er greit å ta med bunad i håndbagasjen ombord på fly og som også er urolige for at bunadssmykkene skal bli stoppet i sikkerhetskontrollen.
Det er mange anledninger for feiringer og høytidelighet i mai, og de som har bunad vil gjerne pynte seg med den. Men så var det dette med bunad ombord på fly, er ikke det litt vanskelig?
annonse


- Du kan helt greit ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Send bunadskniv i innsjekket bagasje eller som spesialbagasje, husk at sikkerhetskontrolløren kan avvise enhver gjenstand som gir grunn til bekymring, sier securityinspektør Unni Nilssen, i Luftfartstilsynet.

Søljer, knapper og bunadskniv vil gi utslag i metalldetektoren, på samme måte som en vanlig beltespenne gjør.

Forsikringsselskapene advarer - ikke sjekk inn bunaden

- Samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin og vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, så bør du komme deg greit og fort gjennom sikkerhetskontrollen, sier Nilssen.

Vil du være helt sikker på at bunaden ikke skal bli et problem? Send bunaden og alt tilbehør som vanlig innsjekket bagasje. Det er heldigvis ganske sjelden at innsjekket bagasje blir feilsendt, må ettersendes eller i verste fall forsvinner eller blir stjålet.

Oppdatert 10.05.14  kl. 22:40www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart