-->

4. mai 2014

Direktefly er viktigst når vi bestiller en flyreise


Direktefly er viktigst når vi bestiller en flyreise (OSL AS)
Over halvparten av oss synes det er viktigst med direktefly til reisemålet når man bestiller en flyreise.

Det nest viktigste er å få sitte ved siden av den de reiser sammen med, oppgir 37 prosent. Å slippe lange ventetider ved mellomlanding havner på en tredjeplass med 36 prosent av stemmene.
Tilbudet av flyreiser er massivt og det finnes et hav av valgmuligheter fra ulike flyselskap, flyruter og prisnivåer å velge mellom.
annonse


Tallene over er fra en reiseundersøkelse gjort av Respons Analyse for reisebyråkjeden Ticket.
Ticket har i de siste årene merket at flere av de reisende begynner å prioritere kortere flytid og smidigere flybytter fremfor lavere priser på billetten. Det bekrefter også denne undersøkelsen.

Så mye håndbagasje kan du ta med

- Prisen på flybilletter har fremdeles en stor betydning når vi bestiller reiser. Men noe som har blitt enda viktigere er å komme raskere frem til reisemålet slik at ferien kan starte fortere. Det gjør at flere er villigere til å betale noen få hundrelapper mer for et direktefly enn å ta den billigste flybilletten med flere bytter og lange transfertider, forteller Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

- Om flyreisen innebærer to mellomlandinger og transfertider på fem til seks timer ved hver mellomlanding så er det kanskje verdt å betale litt mer for en enklere reise, alternativt med direktefly, sier Wolff Andresen.

Mer populært med lokale avganger
Hvem man sitter ved siden av på flyet har også stor betydning blant oss nordmenn. Å få sitte ved siden av sitt reisefølge får 37 prosent av stemmene. Det er nesten like stor grad som vår prioritering av å helst slippe lange mellomlandinger. På en femteplass på listen kom lokale avganger, med 29 prosent av stemmene.

- Det er svært populært å kunne reise fra en flyplass nære deg og slippe å ta en eventuell mellomlanding via Oslo Lufthavn. Reisene med lokale avganger er de som bestilles tidligst og som går raskest. I sommer har tilbudene økt med enda flere reiser fra de lokale flyplassene i Norge, sier Wolff Andresen.

Dette er viktigst når vi bestiller fly:
  1. At det finnes direktefly, 53 %
  2. At jeg får sitte ved siden av reisefølget mitt, 37 %
  3. At man slipper lang ventetid ved mellomlandinger, 36 %
  4. At flybilletten er så billig som mulig, 34 %
  5. At det finnes lokale avganger, 29 %

Undersøkelsen har et riksrepresentativt utvalg av den norske befolkningen med 1033 respondenter mellom 18 – 79 år.
Her var flere svar mulig.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart