-->

18. juni 2014

Mer langdistanse fra Oslo med SAS


Mer langdistanse fra Oslo med SAS neste høst (SAS Group)
Neste høst starter SAS nye interkontinentale direkteruter fra Oslo, og selskapet varlset tirsdag formiddag at de nye rutene fra Norge og Sverige gjelder destinasjoner både i Asia og USA.

Demed trapper SAS opp krigen om langdistanse-passasjerene.
annonse


Konserndirektør Eivind Roald vil overfor Aftenposten ikke si hvor de nye rutene skal gå, og sier dette bl.a. avhenger av at selskapet får attraktive start- og landingstidspunkter på de nye stedene de skal fly.

I dag har SAS kun én langrute fra Oslo, den går til New York. Dessuten starter selskapet 20. august en ny rute mellom Stavanger og Houston, men dette blir en rute som skal opereres med fly som kun har rundt 40 business-seter.

Helt nye ruter
Roald sier at SAS har plukket ut de aktuelle rutene ut fra en liste på 10 destinasjoner som konsernsjefen har utarbeidet tidligere.

- Vi er selvsagt tett på en avklaring om hvilke ruter det vil bli, det tror jeg vi ka avsløre over sommeren. Det er også snakk om helt nye ruter i SAS-sammenheng.

- Hvilket innebærer at det er slutt på den tiden da alle langrutene skulle gå fra København?

- Jeg vil si det slik at vi styrer ruteprogrammet etter etterspørselen. Nå er det stor ettersprøsel i det norske og svenske markedet etter nye direkteruter. Da må vi høre på det og legge opp satsingend deretter, sier Roald som minner om at huben i København henter passasjerer ikke bare fra Skandinavia men også fra land som Polen og det nordlige Tyskland.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart