-->

1. juni 2014

SAS med ny innenrikslounge på Gardermoen


Mandag åpner SAS sin nye innenlandslounge på Gardermoen (Illustrasjonsfoto SASGroup)

Mandag åpner et helt nytt tilbud på Oslo Lufthavn: For første gang åpner SAS en egen lounge for reisende på innland.
-  Denne er mye finere enn den andre innenriksloungen SAS har, den i Stockholm. Hvis jeg skulle trille terningen ville den havne på 4 eller 4,5 - hvis det hadde vært mulig, sier Jacob Molin.

Og han vet hva han snakker om. Molin er sjefredaktør i nettavisen Businessclass.no og har besøkt 303 ulike lounger i verden før han onsdag testet den nye innenriksloungen til SAS på Gardermoen.
annonse


Får godkjent
- Dette er en lys og flott lounge, perfekt for at de reisende kan slappe av eller jobbe i rolige omgivelser. Men for at den skulle få 5 på terningen måtte det nok vært bedre matservering - lunsj og middag, sier Molin til Aftenposten.

Loungen åpnes etter lang tids planlegging. Den er åpen for alle som har bonuskort med SAS, men alle kan kjøpe seg inn - såfremt det er plass.

- Dette er bursdag og julaften for oss og de reisende hos SAS, mener produktsjefen i SAS-konsernet, Snorre Andresen. Han innrømmer at loungen er en kostbar affære, men tror den vil være et viktig element i den knallharde kampen om norske reisende.

Loungen er 300 kvadratmeter stor og egentlig litt i minste laget for SAS. Den har 112 sitteplasser.

Serveringen er begrenset - det er snacks og frukt, samt drikke med og uten alkohol. Et selvsagt innslag er også WiFi og rekke arbeidsplasser.

- Jo, vi hadde ønsket større plass, men dette var det vi kunne få til på Oslo Lufthavn. Vi regner jo med at dette blir et populært tilbud, slik det har vært på utenlandsterminalen i mange år nå, og vi vet fra egne undersøkelser at dette er noe innenrikspassasjerene har ventet på, sier Andresen.

Loungen ligger i enden av innenriksterminalen.

- Passasjerene gir tydelig uttrykk for at de fremfor alt ønsker seg en kjappere og enklere reise og mer komfort. Det tilbyr vi nå, sier Andresen.

Norwegian snuser på lounge
Også konkurrenten Norwegian begynner for første gang å orientere seg med et loungetilbud for sine passasjerer. Ved siden av SAS’ lounger på utenlandsterminalen, fins en uavhengig lounge - OSL Loungen - for mange av de utenlandske flyselskapene som ikke har stor nok trafikk til å forsvare egen lounge. Det er her Norwegian vil finne sin løsning:

- Vi vurderer å knytte oss til OSL-loungen for utenlandsreisende, men på innenriks opplever vi at etterspørselen fra våre kunder er så liten at det foreløpig ikke er aktuelt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.

SAS byr på ny lounge for innenriksreisende, flottere enn den selskapet har i Sverige.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS


Din epostadresse:www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart