-->

8. august 2014

Selger merkbart mer vin etter 1. juli


Vinsalget øker etter nye tollkvoter (Illustrasjon)
– Vi har hatt en økning på 10–15 prosent når det gjelder vinsalg etter de nye tollkvotene ble innført 1. juli.

Det sier skiftleder Rasmus Kristensen ved taxfreeutsalgene på Moss lufthavn Rygge. 1. juli ble tollkvotene endret slik at man kan bytte ut kvoten for sigaretter/tobakk med 1,5 liter vin, rusbrus eller øl. Det betyr at det nå er mulig å ta med seg inntil seks flasker vin.


Skiftleder Kristensen ved taxfreeutsalgene på Moss lufthavn Rygge mener oppgangen de har hatt er som forventet.
annonse– Ja, den er det. Det er vel først og fremst de som ikke røyker som har med seg mer vin. Når det gjelder salg av sigaretter og tobakk så har vi ikke hatt noen nedgang, men vi har hatt en liten oppgang når det gjelder dette salget ved avreise, forklarer Rasmus Kristensen videre.

Ordningen med ny kvote gjelder også for varer som kjøpes på Systembolaget i Sverige. Ikke bare når du kommer med fly eller båt.

– Men ar du ikke vært ute av landet i 24 timer, er forutsetningen at den er kjøpt på Systembolaget, påpekte Wenche Fredriksen i Tollvesenet da den nye kvoteordningen ble innført.

Dette betyr at reisende eksempelvis på dagstur med båt fra Sandefjord til Strömstad ikke kan ta med alkohol kjøpt på båten med seg hjem til Norge.

Omsetter for mer
For halvannet år siden sto de nye taxfreeutsalgene klare på Moss Lufthavn Rygge og den omgjøringen har skapt større omsetning.

– Ja, det har vært veldig bra. Vi har bra salg ved avreise, men det er på langt nær like godt som ved ankomst. Vi selger vel opp mot 200 prosent mer i taxfree-utsalget ved ankomsten, sier en godt fornøyd skiftleder til moss-avis.no.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart