-->

22. november 2014

Sigarettsalget falt med ny vinkvote


Sigarettsalget falt med ny vinkvote (Illustrasjonsfoto)
Salget av sigaretter har falt med 20 prosent etter at man kunne handle vin fremfor sigaretter på taxfree-utsalg på norske flyplasser. Det er snart fem måneder siden det kom nye regler for taxfreesalg. Fra 1. juli fikk reisende mulighet til å ta med seg tre flasker ekstra vin i forhold til tidligere.Forutsetningen var at de ikke kjøpte sigaretter.
annonse- Halve markedet
- Vi ser at taxfreesalget av sigaretter på Gardermoen har falt med 20 prosent, sier Markus Lindblad, Head of Corporate and Regulatory Affairs, ved British Tobacco Norway, til bt.no.

Selskapet selger Prince og opplyser at de har 51 prosent av sigarettmarkedet i Norge. Lindblad sier det er for tidlig å si om det tapte sigarettsalget på Gardermoen gir utslag i økt salg av sigaretter i Norge.

I år forsvant også 10-pakningen fra markedet i norske butikker. Tanken fra myndighetenes side var at dette skulle føre til at det ble vanskeligere for unge å kjøpe sigaretter ettersom man nå måtte kjøpe en 20-pakning, som er dobbelt så dyr.

Har ikke tall
- Vi trodde at salget skulle øke, men det har verken gått opp eller ned. Salget er konstant, og vi ser ingen endringer, sier Lindblad.

BT har vært i kontakt med Travel Retail Norway, som også har butikk på Flesland. De går ikke ut med tall, verken på Flesland eller Gardermoen, får vi opplyst.

Heller ikke Helsedirekoratet har oversikt over tax free-salget av sigaretter ved norske flyplasser. De har heller ikke tall som viser endringer i salg som følge av at 10-pakningen ble fjernet fra markedet.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart