-->

21. november 2014

Flyruta mellom Oslo og Fagernes består


Air Norways fly ved Fagernes lufthavn Leirin (Osloairports.com)
De langvarige budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene, Krf og Venstre er over. Et av de store lokale stridsspørsmålene har vært om Leirin flyplass ville få opprettholde driften, eller bli nedlagt. Flyplassen var nemlig foreslått nedlagt i neste års statsbudsjett, men politikere og næringsliv har gått hardt ut for å beholde ruta mellom Oslo og Fagernes.


Ketil Kjenseth, Venstres stortingsrepresentant for Oppland, kan nå avsløre at slaget om å beholde flyplassen foreløpig er vunnet.
annonse– Leirin har i denne omgang ikke handlet om penger, der handler det om hva som skal skje etter 2016. Det er transportkomiteen som skal sluttføre forhandlingene om Leirin. Så detaljene om det kan jeg ikke si. Men det er da en intensjon om å videreføre driften av Leirin, sier Kjenseth, til nrk.no.

Han sier at det vil være viktig for reiselivet i regionen flyplassen tilhører.

Flyruta mellom Oslo og Fagernes kan forsvinne

– Den chartertrafikken som hele Valdres og Hallingdal er opptatt av, som bidrar til vekst i reiselivet i den regionen den får en mulighet til å drive videre, sier Kjenseth.

Betinget optimist
Fungerende flyplassjef ved Fagernes flyplass Leirin Kenneth Nilsen tar i mot nyheten med glede, men samtidig med fatning, siden flyplassens fremtid i et langsiktig perspektiv ikke er avklart.

– Vi tar jo imot alt som kommer i positiv retning med glede, og er glade for at ruten Oslo - Fagernes ikke legges ned. Samtidig er vi betinget optimister med tanke på det som skal skje videre fremover, sier Nilsen til NRK.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart