-->

11. desember 2014

Gardermoen er størst i Norden


Oslo lufthavn er størst i Norden (OSLAS)
Tross svak passasjervekst, var Oslo Lufthavn Nordens største flyplass i november.
Antall passasjerer som reiste til og fra Avinors lufthavner i november gikk svakt ned sammenlignet med samme måned året før.


Antall passasjerer som reiste til og fra Avinors lufthavner i november gikk svakt ned sammenlignet med samme måned året før.
annonseUtlandstrafikken gikk opp med 2 prosent, mens innlandstrafikken gikk ned med 1,3 prosent. Dette ga i sum en nedgang på 0,3 prosent. Totalt reiste 3 923 803 passasjerer til og fra Avinors lufthavner i november. Og totalt har nærmere 47 millioner passasjerer reist til og fra Avinors lufthavner så langt i år.

- For første gang på 6 år har vi registrert en nedgang i flytrafikken, og vi har sett en utflating i veksten de siste par månedene. Dette har nok en sammenheng med de utfordringene norsk økonomi står overfor, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Han peker likevel på en eventuell nedgang i flytrafikken framover, historisk sett vil bli avløst av ny vekst.

Slo København
Oslo Lufthavn var den eneste av de fire største lufthavnene i landet med trafikkvekst i november. De hadde en vekst på 1,7 prosent.

- Selv om økningen i november er en del lavere enn hva vi har totalt i 2014, er vi godt fornøyde med at veksten fortsetter, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas. 1 854 907 passasjerer reiste til eller fra Norges hovedflyplass i november, noe som gjorde Oslo Lufthavn til Nordens største lufthavn målt i antall passasjerer.

- Det selvfølgelig alltid litt ekstra stas å slå våre venner i København, sier Hasaas med et smil.

- At Oslo Lufthavn var Nordens største lufthavn i november, målt i antall passasjerer, er inspirerende for hele organisasjonen vår, legger konsernsjef Dag Falk-Petersen til.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart