-->

11. desember 2014

Gjør reisen hjem til jul enklest mulig


Forberedelser før juleflighten er viktig, også for nisser
Til jul er det mange som skal fly hjem, noen i et fly med rød nese, andre velger rødnesede reinsdyr. Uansett, ved Oslo lufthavn har man to klare oppfordringer til alle som skal reise: Møt opp i god tid og send alle innpakkede julegaver i innsjekket bagasje.

- Våre folk er på jobb for de reisende og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt ødelegge julegaver.


Det er ingen god følelse, og vi håper folk tar oppfordringen vår om å sende julegaver i innsjekket bagasje, sier Lasse André Vangstein, medierådgiver ved Oslo lufthavn.

annonse- Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse på en forsvarlig måte.

Parfyme, alkohol og kremer er gaver med flytende innhold og er ikke tillatt i håndbagasjen i mengder over 100ml. En annen populær gave er spekemat med medfølgende kniver, noe som heller ikke kommer igjennom kontrollen.

- I tillegg kan mat og kaker fort blir problematisk, legger Vangstein til.

Hjem til jul? Kjøp billettene nå!

- Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men noen julekaker inneholder for eksempel krem som betegnes som flytende.

Ikke vær ute i siste liten
Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner god tid. På Oslo Lufthavn sine hjemmesider finner du anbefalte oppmøtetider for reiser i Norge, Europa og Nord-Amerika.

- Med flere passasjerer og ofte litt ekstra julebagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 - 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på juleferien, forteller Vangstein.

Hjelp til med å skape god flyt i sikkerhetskontrollen For at flyten i sikkerhetskontrollen skal være best mulig er det viktig at alle reisende hjelper til med å effektivisere kontrollen.

Ta av vinterjakken, belter og vintersko før du går igjennom portalen. Legg frem alle elektroniske gjenstander og beholdere med væske slik at de kan gjennomlyses separat. Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre og disse beholderne skal ligge i en lukkbar 1-literspose. Hver passasjer kan kun ha med seg én pose med flytende væske.

- Klarer vi å spare 10 sekunder pr. reisende i sikkerhetskontrollen blir det samlet mye tid som kan utgjør stor forskjell for alle som skal passere. Det blir som å gi alle dine medpassasjerer et positivt bidrag til en god juleutfart, avslutter Vangstein.

Du blir ikke alene
En ting er helt sikkert, du blir ikke alene på Oslo lufthavn i dagene før jul, med fredag 19. som årets höjdare. Da kan du treffe 74.000 andre passasjerer, og kanskje treffer du både nissen og naboen.
Vi har fått tilsendt estimerte tall for juletrafikken ved hovedflyplasen, og de ser slik ut:

Slik blir juletrafikken*:
  • Mandag 15. desember: 59 400 passasjerer
  • Tirsdag 16. desember: 57 500 passasjerer
  • Onsdag 17. desember: 61 600 passasjerer
  • Torsdag 18. desember: 66 900 passasjerer
  • Fredag 19. desember: 74 000 passasjerer
  • Lørdag 20. desember: 40 600 passasjerer
  • Søndag 21. desember: 57 100 passasjerer
  • Mandag 22. desember: 52 300 passasjerer
*Forventede passasjertall på avgang og ankomst.
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart